Τεράστιο διπλό (1-2) για τους πάντα δεύτερους Θεσσαλονικείς Κατέρρευσε μετά την αποβολή του Μαουρίσιο ο Παναθηναϊκός που αρχικά είχε προηγηθεί Είχαν και χαμένο πέναλτι οι νικητές



Εβγαλε αντίδραση και απέδρασε με το διπλό... Ο λόγος για τον Άρη ο οποίος επικράτησε με 1-2 του Παναθηναϊκού την Κυριακή (18/4), στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας 1.


Μετά την ήττα από την ΑΕΚ, οι «κίτρινοι» πήγαν αποφασισμένοι στη Λεωφόρο και, εκμεταλλευόμενοι τα «δώρα» του «τριφυλλιού», έβαλαν στο... σακούλι το τρίποντο.


Με 57 βαθμούς πλέον, ο Άρης διατηρείται σταθερά στη δεύτερη θέση έχοντας σχεδόν «κλειδώσει» το θέμα Ευρώπη.


Οι γηπεδούχοι στον αντίποδα, παρέμειναν στους 49 πόντους και κινδυνεύουν να μείνουν εκτός τετράδας.


Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ με τον Σανκαρέ στο 42' αλλά η αποβολή του Μαουρίσιο στο 52' και τα λάθη του έδωσαν στ την ευκαιρία να «γυρίσει» το ματς με τους Μάνο και Γκαρσία να σκοράρουν μέσα σε 3 λεπτά.


Ισορροπημένη ήταν η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να πιέζει ψηλά και τους γηπεδούχους να κυκλοφορούν γρήγορα τη μπάλα. Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν πρώτοι στο 9' με τον Μπερτόγλιο, η κεφαλιά του οποίου έφυγε άουτ, ενώ στο την ίδια τύχη είχε στο 24' και το σουτ του Τζέγκο. Στην πρώτη τους ουσιαστική καλή στιγμή, οι «πράσινοι» ευτήχησαν να προηγηθούν με κεφαλιά του Σανκαρέ. Λίγο πριν από την ανάπαυλα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου κέρδισε πέναλτι σε σπρώξιμο του Αλεξανδρόπουλο στον Ρόουζ. Όμως ο Μάνος, που ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι.


Ο Άρης μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και στο 49' έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία αφού αρχικά ο Διούδης εξουδετέρωσε το σουτ του Σάκιτς ενώ στην εξέλιξη της φάσης ο Μπερτόγλιο σούταρε πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά αργότερα, οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν καθώς ο Μαουρίσιο αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για πάτημα στον Τζέγκο και αποβλήθηκε. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και στο 62' ισοφάρισαν, με τον Μάνο να εκμεταλλεύεται το λάθος του Μολό, και να σκοράρει από κοντά. Μάλιστα, στο 65' πέτυχαν και δεύτερο γκολ όταν ο Διούδης απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Σάκιτς, ο Γκαρσία πήρε το... ριμπάουντ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 79' λίγο έλειψε να γίνει και το 1-3 αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού είπε «όχι» στην κοντινή προβολή του Μάνου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι προσπάθησαν να πιέσουν ωστόσο ο Άρης κράτησε με ευκολία το υπέρ του σκορ.


Σάσα, Γκαρσία και Μπερτόγλιο ήταν εξαιρετικοί από πλευράς νικητών ενώ πολύ καλά τα πήγε και ο Σάκιτς. Από πλευράς Παναθηναϊκού, ξεχώρισαν Χουάνκαρ και Σανκαρέ ενώ θετική παρουσία είχε και ο Αλεξανδρόπουλος.


Διαιτητής: Τόβερ (Εσθονία), με βοηθούς τους Κόιβ (Εσθονία) και Κλαάσεν (Εσθονία). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Σάντος (Πορτογαλία) και ΑVAR ο Φωτόπουλος (Αθηνών). Τέταρτος ήταν ο Κουμπαράκης (Κυκλάδων).


Κίτρινες: 41' Βέλεθ, 44', 52' Μαουρίσιο, 78' Σανκαρέ, 90' Καμπετσής, 90+5' Μπουζούκης, 90+6' Χουάνκαρ - 37' Σάκιτς, 69' Δεληζήσης, 81' Μαντσίνι


Κόκκινες: 52' Μαουρίσιο


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Λάζλο Μπόλονι): Διούδης, Μολό (69' Ενγκμπακοτό), Νιάς, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Αλεξανδρόπουλος, Μαουρίσιο, Σανκαρέ (80' Μπουζούκης), Αϊτόρ (58' Σάντσες), Βιγιαφάνιες (69' Καμπετσής), Μακέντα (80' Καρλίτος).


ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν (58' Γκάνεα), Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάκιτς, Σάσα, Τζέγκο (58' Ματίγια), Γκαρσία (90+3' Ιωάννου), Μαντσίνι, Μπερτόγλιο (86' Σίλβα), Μάνος.

Τεράστιο διπλό (1-2) για τους πάντα δεύτερους Θεσσαλονικείς Κατέρρευσε μετά την αποβολή του Μαουρίσιο ο Παναθηναϊκός που αρχικά είχε προηγηθεί Είχαν και χαμένο πέναλτι οι νικητές Τεράστιο διπλό (1-2) για τους πάντα δεύτερους Θεσσαλονικείς Κατέρρευσε μετά την αποβολή του Μαουρίσιο ο Παναθηναϊκός που αρχικά είχε προηγηθεί  Είχαν και χαμένο πέναλτι οι νικητές Reviewed by kolompos on Απριλίου 18, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια