Ο Εργοτέλης πήρε «χρυσή» ισοπαλία (1-1) στην Αγυιά εξασφαλίζοντας οριστικά την παρουσία του στα πλέι οφ Αρνήθηκε δύο πέναλτι στους Πατρινούς ο Δραμινός ρέφερι και έχασε ένα ο Αραβίδης


Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Παναχαϊκή και Εργοτέλης μετά το ισόπαλο 1-1, στην Αγυιά την Κυριακή (18/4), για την 21η αγωνιστική της Σούπερ λίγκας 2 σε μία αναμέτρηση γεμάτη συγκινήσεις.

Οι «κοκκινόμαυροι» δεν κατάφεραν ούτε τώρα να πετύχουν την δεύτερη σερί νίκη τους και πλέον δεν κρατούν στο χέρι τους την υπόθεση πλέι οφ, καθώς βρίσκονται στο -1 από τον Διαγόρα και στην 7η θέση. Από την άλλη, ο Εργοτέλης εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδό του στα πλέι οφ του πρωταθλήματος έχοντας 33 βαθμούς.


Η ομάδα του Καραπίτσου προηγήθηκε με τον Αραβίδη στο 12’ , οι Κρητικοί ισοφάρισαν με τον Κόνραντ στο 31’ και ο Αραβίδης στο 75’ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι αφού σημάδεψε το κάθετο δοκάρι. Μάλιστα δεν δόθηκαν δυο καθαρά πέναλτι στους γηπεδούχους στο 24′ και το 49′ από τον Δραμινό διαιτητή Κοτσάνη, ο οποίος και στις δύο περιπτώσεις δεν είδε τίποτα σε χέρια των αμυντικών του Εργοτέλη, επηρεάζοντας έτσι την ροή του παιχνιδιού.


Ο Εργοτέλης μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και είχε την κατοχή στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Ωστόσο, η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήταν για την Παναχαϊκή στο 11’, όταν ο Μπάτροβιτς εκτέλεσε ένα φάουλ από μακριά, ωστόσο ο Κατσιμήτρος έπεσε στη γωνία του και έδιωξε σε κόρνερ.


Οι Πατρινοί πίεσαν ακόμη περισσότερο και στο 13’ άνοιξαν το σκορ. Ο Μασούρας εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και ο Αραβίδης πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με προβολή έκανε το 1-0. Τρία λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι έφτασαν μία ανάσα από το 2-0. Ο Μασούρας έδωσε στον Πάνο μέσα στην περιοχή και εκείνος έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ο Μπάτζιος έβαλε το πόδι και παράλιγο να πετύχει γκολ στο τέρμα της ομάδας του, αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι.


Λίγα λεπτά μετά και συγκεκριμένα στο 24’, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι. Ο Αραβίδης έκανε την σέντρα από τα αριστέρα, ο Μασούρας πήρε την κεφαλιά και η μπάλα να βρήκε στο χέρι του παίκτη του Ποζατζίδη και βγήκε κόρνερ, αλλά ούτε ο διαιτητής Κοτσάνης ούτε ο βοηθός του δεν είδε την παράβαση.



Τρία λεπτά μετά, ο Εργοτέλης έχασε απίστευτη ευκαιρία να φτάσει στην ισοφάριση, όταν ο Ποζατζίδης έκανε μία παράλληλη σέντρα από τα αριστερά και ο Κωστανάσιος εξ επαφής έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια, η πίεση των Κρητικών στα τελευταία λεπτά απέφερε καρπούς στο 31’, όταν ο Κατσούρι έκανε την σέντρα από τα δεξιά και ο Κόνραντ με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά νίκησε τον Κολοβούρη και έκανε το 1-1.


Στην επανάληψη, οι «κοκκινόμαυροι» μπήκαν καλύτερα και στο 51’ ζήτησαν πέναλτι όταν μετά από κεφαλιά του Αραβίδη, η μπάλα φάνηκε να χτυπάει στο χέρι του Κατσούρι, ωστόσο ο Κότσανης ούτε τότε είδε κάτι και έδωσε συνέχεια στο ματς.


Ο ρυθμός στη συνέχεια δεν καλός και το παιχνίδι οδηγήθηκε κυρίως στη δύναμη, με την Παναχαϊκή να έχει την κατοχή της μπάλας και να πιέζει και τον Εργοτέλη να προσπαθεί να απειλήσει κυρίως με αντεπιθέσεις, χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση.


Ωστόσο, στο 73’, Ο Γιούσης που είχε περάσει ως αλλαγή κέρδισε το πέναλτι από τον Πογιατζίδη. Ο Αραβίδης ανέλαβε την εκτέλεση ωστόσο η προσπάθειά του σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κατσιμήτρου με το 1-1 να παραμένει.


Στη συνέχεια οι δύο ομάδες προσπαθούσαν να δημιουργήσουν, αλλά παρά τις όποιες προσπάθειες το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό.


Με αυτό το βαθμό ο Εργοτέλης εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδό του στην εξάδα, ενώ από την άλλη, η υπόθεση πλέι οφ δυσκολεύει αρκετά πλέον για την Παναχαϊκή.


Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Κοτσάνης του Συνδέσμου Δράμας, με βοηθούς τους Γαρεφαλάκη του Συνδέσμου Ηρακλείου και Δέλλιο του Συνδέσμου Πέλλα. Τέταρτος ρέφερι ήταν ο Μέγας του Συνδέσμου Πιερίας.


Κίτρινες: 28’ Μουστακόπουλος, 61’ Μασούρας, 69’ Κουσκουνάς - 10’ Ποζατζίδης, 61’ Κωστανάσιος, 90+4’ Μπάτζιος


ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Χρήστος Καραπίτσος): Κολοβούρης, Πατάπης, Πλιάτσικας, Πάνος, Σταμόπουλος, Μουστακόπουλος, Ανάκογλου (90+3′ Αργυρόπουλος), Μπάτροβιτς (67′ Γιούσης), Μασούρας (67′ Τσερούτι), Αραβίδης, Κουσκουνάς.


ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Κατσούρι (63′ Κόλα), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Πέιος, Μπουτζάκης (80′ Κουάτενγκ), Τσέλιος, Μανουσάκης, Κόνραντ, Κωστανάσιος (67′ Μπουρσέλης), Ποζατζίδης (80′ Σερβιλάκης).

Ο Εργοτέλης πήρε «χρυσή» ισοπαλία (1-1) στην Αγυιά εξασφαλίζοντας οριστικά την παρουσία του στα πλέι οφ Αρνήθηκε δύο πέναλτι στους Πατρινούς ο Δραμινός ρέφερι και έχασε ένα ο Αραβίδης Ο Εργοτέλης πήρε «χρυσή» ισοπαλία (1-1) στην Αγυιά εξασφαλίζοντας οριστικά την παρουσία του στα πλέι οφ Αρνήθηκε δύο πέναλτι στους Πατρινούς ο Δραμινός ρέφερι και έχασε ένα ο Αραβίδης Reviewed by kolompos on Απριλίου 18, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια