Στ. Αρναουτάκης: «Να μην αφήσουμε καμία μέρα χαμένη για τα έργα EΣΠΑ» | Τι είπε στους φορείς των Χανίων


«Στόχος να μην αφήσουμε ούτε μια ημέρα χαμένη για τα έργα ΈΣΠΑ, να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από τα Χανιά όπου βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας συμμετέχοντας στην ενημερωτική συνάντηση που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων για την επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησης τού Επιχειρησιακού προγράμματος «Κρήτη 2014-2020».

Η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Χανίων Νίκου Καλογερή, Δημάρχων, Περιφερειακών συμβούλων της ΠΕ Χανίων, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, φορέων, υπηρεσιών κ.α.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης «στο τέλος του 2023 ο στόχος είναι να υπάρχει πλήρη απορρόφηση του ΕΣΠΑ». Σε ότι αφορά τη χαμηλή απορροφητικότητα μέχρι τώρα ο κ. Αρναουτάκης είπε ότι «στο τέλος του προγράμματος η απορροφητικότητα θα είναι αυτή που πρέπει». Στις δηλώσεις του, ο κ. Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε ακόμη στα έργα που έχουν προτεραιότητα και βρίσκονται στους στόχους της περιφέρειας για το ερχόμενο διάστημα. «Πρέπει να δούμε πως θα τρέξουμε τις διαδικασίες ειδικά εμείς οι φορείς έτσι ώστε το 2023 να έχουμε την πλήρη απορρόφηση». 

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης στην εισαγωγική του τοποθέτηση, έκανε λόγο για αποφάσεις εν κρυπτώ, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι τοπικές κοινωνίες. 

Όπως χαρακτηριστικά είπε: “εμείς ζητάμε για όλα τα έργα, ανεξαρτήτως ποιος τα χρηματοδοτεί, να υπάρχουν οι απόψεις των τοπικών φορέων. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι εδώ και πρέπει να μπορεί να συζητήσει, να μπορεί να οραματιστεί και να μπορεί να υλοποιήσει. Όμως, καλύτερα γίνεται μία συμφωνία όταν γνωρίζουμε τι γίνεται, παρά εκ των υστέρων να ερχόμαστε και να λέμε ότι θέλουμε να κάνουμε οτιδήποτε. Αυτή είναι μία λάθος τακτική. Το έχω πει τόσο στον προηγούμενο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και στο νυν πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Πρέπει να δείξουν μία εμπιστοσύνη…»


Την αναλυτική παρουσίαση των προγραμμάτων που «τρέχουν» στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, έκανε η κα. Μαρία Κασσωτάκη, Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχή της Κρήτης.  ‘Οπως σημείωσε χαρακτηριστικά στην ΠΕ Χανίων, υπάρχουν 50 ενταγμένα έργα σήμερα, με προϋπολογισμό 60 εκατ. ευρώ. Εχουν συμβασιοποιηθεί έργα ύψους 34 εκατ. ευρώ. ενώ οι δαπάνες ανέρχονται σε 13,5 εκατ. ευρώ.

Δείτε τις κάρτες με την αναλυτική παρουσίαση που έκανε η κα. Μαρία Κασσωτάκη:

Στ. Αρναουτάκης: «Να μην αφήσουμε καμία μέρα χαμένη για τα έργα EΣΠΑ» | Τι είπε στους φορείς των Χανίων Στ. Αρναουτάκης: «Να μην αφήσουμε καμία μέρα χαμένη για τα έργα EΣΠΑ» | Τι είπε στους φορείς των Χανίων Reviewed by kolompos on Ιανουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια