Υπό στενή παρακολούθηση έχει το Υπουργείο Οικονομικών όλες τις δαπάνες του Δημοσίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία νοικοκυρέματος του ελληνικού Δημοσίου, την ώρα που το Υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί σε καθημερινή βάση τις δραστηριότητες με επισκόπηση των εποπτευόμενων φορέων της Κυβέρνησης.
Στην Κυβέρνηση στοχεύουν στην δημιουργία ασφαλιστικών δικλείδων ώστε να μην πάει χαμένο ούτε ένα ευρώ σε μία περίοδο που η ελληνική οικονομία έχει πάρει τα πάνω της και το αρμόδιο επιτελείο θα δώσει φέτος την μάχη για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, εξέλιξη που αναμένεται να εκτοξεύσει τη δυναμική της χώρας και να δημιουργήσει μεγάλη προοπτική για το μέλλον.
Η διαδικασία της επισκόπησης, όπως αποκάλυψε σε ομιλία του πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας εξετάζει τόσο το σκέλος των δαπανών, όσο και τις δυνατότητες των φορέων για περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και αύξηση των εσόδων τους.
Ειδικότερα, εξετάζονται:
Η διερεύνηση της δυνατότητας βελτίωσης του δημοσιονομικού αποτελέσματος, μέσω επισκόπησης δαπανών στο σύνολο των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, με τομεακές παρεμβάσεις.
Η διερεύνηση της δυνατότητας επίτευξης εξοικονομήσεων από οριζόντιες παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων στους τομείς της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, της βελτίωσης της διαχείρισης του στόλου των κρατικών οχημάτων, του περιορισμού της ενεργειακής και της τηλεφωνικής δαπάνης και της δαπάνης ύδρευσης, καθώς και της αποδοτικότερης παρακολούθησης και διαχείρισης αποθηκών και αποθεμάτων.
Τέλος, η παρακολούθηση της υλοποίησης των δράσεων επισκόπησης δαπανών που έχουν συμφωνηθεί, μέσω χρονοδιαγράμματος και δεικτών.

Η απόφαση του οικονομικού επιτελείου για λελογισμένες σπάταλες είναι ειλημμένη και υλοποιείται με αυστηρότητα για όσους εμπλέκονται στη διαχείριση δημοσίου χρήματος και με σεβασμό, όπως πρέπει, στα χρήματα των φορολογούμενων
Υπό στενή παρακολούθηση έχει το Υπουργείο Οικονομικών όλες τις δαπάνες του Δημοσίου Υπό στενή παρακολούθηση έχει το Υπουργείο Οικονομικών όλες τις δαπάνες του Δημοσίου Reviewed by kolompos on Ιανουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια