Ο σεφτές και ο κατήφορος…

Πρώτη νίκη για τον Πανιώνιο, που κέρδισε με 0-2 τον Απόλλωνα Σμύρνης μέσα στη Ριζούπολη * Μπορούσαν να πετύχουν μεγαλύτερο σκορ οι νικητές * Κατέρρευσε μετά το πρώτο γκολ η «Ελαφρά Ταξιαρχία»


Ελπίδα από τη μία, δράμα από την άλλη... Ντέρμπι επιβίωσης στη Ριζούπολη, αν και στην 5η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, με τον Πανιώνιο να το παίρνει δίκαια κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης.


Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 2-0 την Κυριακή (30/9) κατακτώντας το πρώτο τους τρίποντο στη σεζόν σε αντίθεση με τους γηπεδουχους που έμειναν στο απόλυτο μηδέν.

Ο Πανιώνιος ήταν ανώτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και το σκορ είναι πλασματικό καθώς θα μπορούσε να ήταν διπλάσιο.

Μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκε, η ομάδα του Αλμπέρτο Μοντεαγούδο ήταν απογοητευτική. Και μπορεί οι αλλαγές που έκανε ο Ισπανός κόουτς στην επανάληψη να βοήθησαν την ομάδα στο δημιοουργικό κομμάτι, όμως παρουσιάστηκε ακίνδυνη με αποτέλεσμα να υποστεί την πέμπτη σερί ήττα και να έχει πάρει την κάτω βόλτα.

Ο Απόλλων μπήκε με ορμή, ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίωρο αλλά κόντρα στη ροή του ματς βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ντουρμισάι. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν και θα μπορούσαν να είχαν δεχτεί και δεύτερο γκολ αν το σουτ του Σπιριντόνοβιτς στο 43’ δεν σταματούσε στο δοκάρι. Μάλιστα, έδιναν την εντύπωση πως αν δεν υπήρχε η ανάπαυλα θα δέχονταν κι άλλο γκολ.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι μετατράπηκε σε στυλ «όλοι μπροστά όλοι πίσω» για τον Απόλλωνα. Είναι χαρακτηριστικό πως οι γηπεδούχοι σώθηκαν κυριολεκτικά από μία βαριά ήττα. Μετά λοιπόν το 2-0 ξανά από τον Ντουρμισάι στο 50' ο Πανιώνιος ήταν κίνδυνος - θάνατος στις επιθέσεις που εξαπόλε. Μάλιστα, αν ήταν πιο εύστοχοι στις ευκαιρίες που δημιούργησαν και αν ο Χουάντερσον δεν έκανε κάποιες καθοριστικές επεμβάσεις το κοντέρ θα είχε γράψει και άλλα γκολ.

Πολυτιμότερος των νικητών ήταν ο δις σκόρερ Ντουρμισάι ενώ πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Σπιριντόνοβιτς, Τσιλούλης και Παπαγεωργίου.

Από πλευράς Απόλλωνα ξεχώρισε ο Χουάντερσον ο οποίος όμως φέρει μερίδιο ευθύνης στο πρώτο γκολ που δέχτηκε. Από εκεί και πέρα καλός ήταν και ο Μπεντινέλι ενώ από τις αλλαγές προσπάθησαν αλλά δεν αρκούσαν Σικαμπάλα και Τριάδης.

Διαιτητής ήταν ο Φωτιάδης (Καστοριάς), με βοηθούς τους Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας) και Πάγκαλο (Λασιθίου). Τέταρτος ήταν ο Μανούχος (Αργολίδας).

Κίτρινες: 57’ Ακόστα, 73’ Λούκιτς - 51’ Τσιλούλης, 57’ Παπαγεωργίου, 59’ Κόρμπος

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλμπέρτο Μοντεαγούδο): Χουάντερσον, Κοντοές, Ναδάλες Λούκιτς, Βαφέας, Τζανετόπουλος (46’ Τριάδης), Ντ' Ούρσο, Γκονζάλες, Ακόστα (60’ Σικαμπάλα), Μπεντινέλι (64’ Ελ Χέλβε), Γκαρός.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Κότνικ, Κούρντι, Παπαγεωργίου, Ντομίνγκεζ, Μπανανά, Κεϊτά, Κόρμπος, Μασούρας (90+3’ Σαραμαντάς), Τσιλούλης (66’ Μανθάτης), Σπιριντόνοβιτς (82’ Οικονομίδης), Ντουρμισάι.

Ο σεφτές και ο κατήφορος… Ο σεφτές και ο κατήφορος…

Reviewed by kolompos on Σεπτεμβρίου 30, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια