Με κυβερνητικά στελέχη η Πολιτική Ακαδημία της ΝΔ στα Χανιά


Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της πόλης των Χανίων ο νέος κύκλος επιμόρφωσης στελεχών της ΝΔ, με στόχο την ενημέρωση των στελεχών της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης για μια σειρά από ζητήματα. Ουσιαστικά η ΝΔ άνοιξε και τοπικά την αυλαία της προεκλογικής περιόδου, με ορίζοντα την εκλογική αναμέτρηση την άνοιξη του 2023.

Η Πολιτική Ακαδημία που διοργάνωσε η Νέα Δημοκρατία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Civitel Akali με τη συμμετοχή στελεχών του κόμματος από τα Χανιά.

Εισηγητές στην Πολιτική Ακαδημία ήταν ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο βουλευτής Γιάννης Λοβέρδος , ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης, η υφυπουργός τουρισμού Σοφιά Ζαχαράκη, και ο διευθυντής γραφείου τύπου Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ρωμανός.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές Χανίων του κόμματος Ντόρα Μπακογιάννη, Μανούσος Βολουδάκης γκσι Βασίλης Διγαλακης.

Ο υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργώ, κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έκανε λόγο για «μια πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας», προκειμένου «να κουβεντιάσουμε με τους ανθρώπους των Χανίων όλα αυτά που κράτησαν την πατρίδα και την κοινωνία όρθια αυτά τα 3,5 χρόνια των πολλαπλών, των αλλεπάλλων εξωγενών κρίσεων, για τα όσα πετύχαμε, για τα όσα μαζί με την κοινωνία καταφέραμε να πετύχουμε, έτσι ώστε στην πρωτοφανή πίεση αλλεπάλληλων και συνεχών κρίσεων, αλλά και για όσα δρομολογούμε, για όσα περισσότερα μπορούμε να πετύχουμε για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τη νέα τετραετία, απαλλαγμένοι από την πίεση των διεθνών κρίσεων κι έχοντας αφήσει ακόμα πιο πίσω μας πολλά από τα βαρίδια της περιόδου των μνημονίων»

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, «όλα αυτά δεν έγιναν στην τύχη, έγιναν με επαγγελματισμό, με τεχνογνωσία, με ενσυναίσθηση, έγιναν με την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού, με σκληρή δουλειά και κυρίως με την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Αυτή την εμπιστοσύνη, με συστατική επιστολή τη δουλειά μας αυτά τα χρόνια και με την προοπτική μιας ακόμα καλύτερης επόμενης ημέρας, θα διεκδικήσουμε από την ελληνική κοινωνία μια αποτελεσματική, αυτοδύναμη διακυβέρνηση, μια αυτοδύναμη Ελλάδα στις εκλογές του 2023». Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τη στήριξη του Τύπου της περιφέρειας, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «έχουμε πάρει μια σειρά μέτρα στήριξης του περιφερειακού Τύπου και του κεντρικού Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού.

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή και το νομοσχέδιο για τα ηλεκτρονικά μητρώα, για τον έντυπο Τύπο, για την ενίσχυση της δημοσιότητας και της διαφάνειας. Περιλαμβάνονται κι εκεί κρίσιμες διατάξεις. Και πάντοτε, μαζί με τους ανθρώπους του περιφερειακού Τύπου, αναζητούμε τις βέλτιστες πρακτικές και διόρθωσης παθογενειών, αλλά και αξιοποίησης νέων δυνατοτήτων.


Ο επαρχιακός Τύπος πρέπει να στηριχθεί, όπως πρέπει να στηριχθεί το σύνολο της ενημέρωσης. Ο Τύπος είναι πυλώνας της δημοκρατίας μας», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Γιώργος Καραγιάννης επισήμανε ότι «είμαστε εδώ για να μιλήσουμε στην Πολιτική Ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας. Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι κι εγώ, μαζί με ένα εξαίρετο πάνελ εδώ, για να μιλήσουμε στη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και να τοποθετηθούμε για διάφορα ζητήματα της επικαιρότητας.

Το βασικό και το κύριο για εμάς, ως Υπουργείο Υποδομών, είναι ότι τα μεγάλα έργα υποδομών στην Κρήτη αυτή την περίοδο προχωρούν, πιο γρήγορα απ’ ό,τι πολλοί περίμεναν. Ήδη αυτές τις ημέρες έχουν δοθεί τα τεύχη για τη β’ φάση του διαγωνισμού του ΒΟΑΚ. Τρέχουμε πολύ γρήγορα. Στα άλλα δύο κομμάτια ήδη έχουμε αναδόχους. Ο Ταυρωνίτης έχει βγει στον “αέρα”, όλα τα έργα στην Κρήτη προχωρούν πολύ γρήγορα. Υπάρχει ένας συνολικός σχεδιασμός, ο οποίος ξεπερνά τα 3.5 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ερωτηθείς αναφορικά με τις ενστάσεις που έχουν εκφραστεί για μέρος της χάραξης τού νέου ΒΟΑΚ στην περιοχή του Αποκόρωνα και του Ρεθύμνου, ο κ. Καραγιάννης απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι προτιμά να το κάνει αφού για τα θέματα αυτά συζητήσει αύριο, Τετάρτη, με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.

Και πρόσθεσε: «Το υπουργείο, με πολύ καλή θέληση και με πολύ καλή διάθεση, τα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει, τα αντιμετώπισε. Τώρα, αν κάποιοι θέλουν να το “δυναμιτίσουν” αυτό το έργο, εμείς δεν θα το επιτρέψουμε».

Η βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σημείωσε ότι «όπως βλέπετε, έχει κατέβει το “βαρύ πυροβολικό”. Και όταν λέω το “βαρύ πυροβολικό” εννοώ και σε επίπεδο κομματικό και σε επίπεδο κυβερνητικό. Είναι οι νέοι άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι θα αφήσουν ένα πολύ βαρύ “αποτύπωμα” στη χώρα, ο καθένας από αυτούς ξεχωριστά. Είμαι ιδιαιτέρως ευτυχής, γιατί είναι άνθρωποι που έχουν προσφέρει όλο αυτό το χρονικό διάστημα στα Χανιά, πάρα πολύ. Ο καθένας από τη δικιά του αρμοδιότητα έχουν δώσει δυνατότητες στα Χανιά, τις οποίες τα Χανιά τα τελευταία χρόνια τις αξίζανε, τις περιμένανε και ευτυχώς γίνονται πράξη.

Θα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε αναλυτικά, με τον κ. Καραγιάννη τα θέματα των έργων, με την κα Ζαχαράκη τα θέματα του τουρισμού, με τον κυβερνητικό μας εκπρόσωπο, ο οποίος σηκώνει το βάρος ολόκληρης της κυβέρνησης. Νομίζω ότι είναι μια καλή αρχή μιας περιόδου, που αναμφισβήτητα, μπαίνοντας στο 2023, μπαίνουμε οριστικά στη χρονιά του απολογισμού, της λογοδοσίας, της παρουσίασης του έργου της κυβέρνησης του έργου του Κυριάκου Μητσοτάκη και, από ‘κει και πέρα, της διεκδίκησης της ίδιας κυβέρνησης, με Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό, στις επόμενες εκλογές».

Σχετικά με την υποψηφιότητα της στις επερχόμενες εκλογές η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι θα είναι και πάλι υποψήφια στο ψηφοδέλτιο των Χανίων. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: “Εγώ θα διεκδικήσω των σταυρό των Χανιωτών. Ελπίζω ότι οι Χανιώτες θα με εμπιστευτούν για ακόμα μια φορά.”


Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Μανούσος Βολουδάκης τόνισε ότι «υποδεχόμαστε σήμερα στα Χανιά τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής και τρεις Υφυπουργούς της κυβέρνησης, γιατί ξεκινάει πια η προσπάθεια να δείξουμε στον ελληνικό λαό, στην ελληνική κοινωνία, ποιο είναι το έργο της τετραετίας, γιατί διεκδικούμε ξανά την ψήφο του ελληνικού λαού στις εκλογές όταν θα έρθουν, στο τέλος της τετραετίας

Η Νέα Δημοκρατία, από την ίδρυσή της, διαχρονικά και μέχρι σήμερα, ήταν πάντα μια παράταξη λαϊκή. Ήταν πάντα η παράταξη που εξέφραζε τον πυρήνα των ιδεών της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης υπογράμμισε ότι «από το 2019, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, παρότι αντιμετώπισε μια σειρά από πρωτοφανείς κρίσεις, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να παράγει έργο, να κάνει μεταρρυθμίσεις και να πηγαίνει τη χώρα μπροστά.

Αυτό, λοιπόν, το έργο θα πρέπει να είναι και αυτό που θα κριθεί από τον λαό στις επερχόμενες εκλογές και αυτός είναι ο στόχος της Πολιτικής Ακαδημίας: να μεταφέρει στον κόσμο, στα στελέχη, το έργο που έχει γίνει από την κυβέρνηση, γιατί το διακύβευμα θα πρέπει να είναι: προκοπή και πάμε τη χώρα μπροστά ή γυρνάμε πίσω στο αμαρτωλό παρελθόν», σημείωσε ο κ. Διγαλάκης


Με κυβερνητικά στελέχη η Πολιτική Ακαδημία της ΝΔ στα Χανιά Με κυβερνητικά στελέχη η Πολιτική Ακαδημία της ΝΔ στα Χανιά Reviewed by kolompos on Δεκεμβρίου 07, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια