Περικλής χηνόπουλος το Λιμενικό Σώμα έχει σημαδέψει τη ζωή μου από μικρό παιδί



"Το Λιμενικό Σώμα έχει σημαδέψει τη ζωή μου από μικρό παιδί, χαρίζοντας μου αναμνήσεις, αλλά και γνώση περί του αισθήματος του καθήκοντος απέναντι στην πατρίδα και τους πολίτες, αλλά και απέναντι σε κάθε άνθρωπο που βρίσκεται στη θάλασσα. 

Συχνά λέω πως, αρκεί μόνο να σκεφτούμε πως θα ήταν τα πράγματα εν τη απουσία του Λιμενικού Σώματος για να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα και περισσότερο τη σημαντικότητα του έργου που επιτελεί.

Ταυτόχρονα, για να αναλογιστούμε τη ζωτικής σημασίας συμβολή του Λιμενικού Σώματος, τόσο στην προστασία των ελληνικών συμφερόντων, όσο και στην ανάδειξη της οικονομικής «δεξαμενής» μας που στηρίζεται στον τουρισμό, διαφαίνεται ξεκάθαρα και από τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα που προκύπτουν από τη διαχείριση του θαλάσσιου τουρισμού, ο οποίος απ’ ότι όλα δείχνουν αναπτύσσεται ραγδαία.

Και αυτό φυσικά, οφείλεται και στο αίσθημα ασφάλειας που νιώθουν τουριστικοί παράγοντες και επισκέπτες, αποτέλεσμα σκληρής και αδιάκοπης δουλειάς των λιμενικών μας, οι οποίοι κρατάνε τη χώρα μας στις πρώτες θέσεις της παγκόσμιας ναυτιλίας!"



Απόσπασμα από το σύντομο χαιρετισμό μου στο 15ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος Ελλάδας στο Ηράκλειο.
Περικλής χηνόπουλος το Λιμενικό Σώμα έχει σημαδέψει τη ζωή μου από μικρό παιδί Περικλής χηνόπουλος το Λιμενικό Σώμα έχει σημαδέψει τη ζωή μου από μικρό παιδί Reviewed by kolompos on Δεκεμβρίου 02, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια