H λίστα των 20 κορυφαίων manager του 2020 με βάση τα κέρδη



Την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των hedge-fund κατέλαβε η Τiger Global Managementαπομακρύνοντας τη Renaissance Technologies, σε μία ακόμη ένδειξη ότι οι συνθήκες των συναλλαγών ευνόησαν τους χρηματιστές έναντι των αλγορίθμων.


Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο τομέας κέρδισε 127 δισ. δολάρια πέρυσι, με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες να καταγράφουν κέρδη-ρεκόρ.



Η Renaissance, που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο μαθηματικό Jim Simons, βγήκε από τη λίστα των 20 εταιρειών αφότου μερικά από τα fund της έχασαν περισσότερο από 30% πέρυσι. Το 2019 είχε καταλάβει την τρίτη θέση στον κατάλογο της LCH.


Ο κατάλογος έρχεται μετά από μία ταραχώδη χρονιά, όπου τα hedge funds κέρδισαν ή έχασαν τεράστια χρηματικά ποσά, καθώς η πανδημία Covid-19 έδωσε χτύπημα στην παγκόσμια οικονομία και οι κεντρικές τράπεζες έδωσαν άνευ προηγουμένου τόνωση για τον περιορισμό των επιπτώσεων. Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε η Bridgewater Associates, με απώλειες 12,1 δισ. δολαρίων.

H λίστα των 20 κορυφαίων manager του 2020 με βάση τα κέρδη H λίστα των 20 κορυφαίων manager του 2020 με βάση τα κέρδη Reviewed by kolompos on Ιανουαρίου 25, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια