Τον προστάτη της Άγιο Λογγίνο τίμησε η Εξωτερική Φρουρά του Καταστήματος Κράτησης Χανίων.


Τον προστάτη της Άγιο Λογγίνο τίμησε η Εξωτερική Φρουρά του Καταστήματος Κράτησης Χανίων, το απόγευμα της Πέμπτης 15 Οκτωβρίου. Τελέστηκε Θεία Λειτουργία και ακολούθησε τρισάγιο στην μνήμη δύο συναδέλφων τους.




Το παρόν έδωσε ο Διευθυντής των φυλακών κ. Κονταξάκης Γιώργος, καθώς και συνάδελφοι της Εξ. Φρουράς από την Σωφρονιστική Υπηρεσία, πολιτικό προσωπικό αλλά και συγγενείς.



Την γιορτή ακολούθησε φαγητό, ενώ δεν έλειψε και η απαραίτητη κρητική μουσική.

 


Το Σωματείο Εξωτερικών Φρουρών Χανίων θα ήθελε να ευχαριστήσει τον διευθυντή των φυλακών, καθώς και ντόπιους επιχειρηματίες για τις προσφορές τους στην διοργάνωση της γιορτής.



Ποιος ήταν ο Άγιος Λογγίνος


Kαταγόταν από την κωμόπολη Σανδιάλη της Καππαδοκίας και ότι ανήκε στην Ιουδαϊκή συναγωγή. Τα έτη από 26 έως 33 μ.Χ. ήταν υπό τις διαταγές του Ρωμαίου Επάρχου στην Ιουδαία, του Πόντιου Πιλάτου και έφερε τον βαθμό του εκατόνταρχου – κεντυρίωνα.


Έτυχε λοιπόν στον Λογγίνο να αναλάβει την επιτήρηση της Σταύρωσης, όπου όταν επήλθε ο θάνατος του Χριστού, βλέποντας όλα τα φοβερά σημεία της φύσης, να παραδεχτεί, όπως συμφωνούν και οι τρεις Ευαγγελιστές. Αν και είχε δείξει κάποια πίστη προς την θεότητα του Χριστού, του ανατέθηκε μαζί με ομάδα στρατιωτών η φύλαξη του τάφου. Τότε έγινε αυτός και οι στρατιώτες του μάρτυρες της Ανάστασης. Οι αρχιερείς κατάφεραν χρηματοδοτώντας κάποιους στρατιώτες να διαδώσουν ότι οι μαθητές του Χριστού έκλεψαν το σώμα του. Αυτό δεν έγινε αποδεκτό από τον Λογγίνο ο οποίος επέμενε στο γεγονός της Ανάστασης και μαζί με άλλους δύο στρατιώτες παραιτήθηκαν από τα αξιώματά τους.



Η στάση του αυτή, έστρεψε εναντίον του τους Ιουδαίους και αναγκάστηκε μαζί με τους δύο στρατιώτες, που είχαν πιστέψει, να καταφύγει στην Καππαδοκία, όπου διέδιδε τα όσα είχαν συμβεί στην Σταύρωση και Ανάσταση του Χριστού. Οι Ιουδαίοι συνέχισαν να τον καταδιώκουν και έπεισαν τον Καίσαρα και τον Πιλάτο να τον καταδικάσουν σε θάνατο. Τότε ο Πιλάτος έστειλε στρατιώτες στην Καππαδοκία, οι οποίοι έγιναν δεκτοί από τον ίδιο, φιλοξενήθηκαν και μετά από παρακίνηση δική του, επειδή δίσταζαν λόγω της φιλικής στάσης του, τον αποκεφάλισαν, όπως και τους δύο στρατιώτες που τον είχαν ακολουθήσει. Αυτό συνέβει στις 16 Οκτωβρίου του έτους 33 μ.Χ. Την κεφαλή του την παρέδωσαν στον Πιλάτο ο οποίος την πέταξε περιφρονητικά σε σκουπιδότοπο έξω από την πόλη.


Μετά από πολλά χρόνια, τυφλή χήρα που είχε χάσει πρόσφατα και τον γιό της, μετά από οδηγία του Αγίου, που παρουσιάστηκε στον ύπνο της, βρίσκει την κεφαλή του και με θαυματουργό τρόπο θεραπεύεται. Όπως της είχε ζητηθεί από τον Άγιο, μετέφερε την κεφαλή του στην Σανδιάλη της Καππαδοκίας, όπου και την φύλαξε σε εκκλησία που έκτισε προς τιμή του

Τον προστάτη της Άγιο Λογγίνο τίμησε η Εξωτερική Φρουρά του Καταστήματος Κράτησης Χανίων. Τον προστάτη της Άγιο Λογγίνο τίμησε η Εξωτερική Φρουρά του Καταστήματος Κράτησης Χανίων. Reviewed by kolompos on Οκτωβρίου 16, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια