Πήρε το ΝΑΙ η νέα μεγάλη επένδυση του Μυτιληναίου και μπαίνει στα…χωράφια της ΔΕΗ…



Δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας να εγκρίνει την άδεια παραγωγής για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο το φυσικό αέριο.

Η απόφαση ωστόσο της Μυτιληναίος να προχωρήσει στην εντυπωσιακή αυτή κίνηση για την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου εργοστασίου φυσικού αερίου, ευνοείται ιδιαίτερα από τις εξελίξεις τους τελευταίους μήνες στο μέτωπο του χρηματιστηρίου ρύπων.

Συγκεκριμένα οι τιμές των δικαιωμάτων ξεπέρασαν τα 21 ευρώ ο τόνος, έχοντας διανύσει ένα απρόβλεπτο ράλι, που διέψευσε τις προσδοκίες ακόμη και των πιο ένθερμων υποστηρικτών της πράσινης μετάβασης.

Η άδεια που εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ αφορά σε μονάδα ονομαστικής ισχύος 665 MW (καθαρή ισχύς 650MW) που θα κατασκευαστεί στη Βοιωτία (στο ενεργειακό συγκρότημα στα Άσπρα Σπίτια) και έχει διάρκεια 35 έτη. Σύμφωνα με τους όρους της άδειας, η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και η άδεια εγκατάστασης θα πρέπει να γίνει σε 12 μήνες ενώ η ανάπτυξη του έργου σε 24 μήνες από την άδεια εγκατάστασης. Η μονάδα θα τεθεί σε δοκιμαστική 3μηνη λειτουργία ενώ η έναρξη της κανονικής λειτουργίας θα γίνει στις αρχές του 2021.

Πήρε το ΝΑΙ η νέα μεγάλη επένδυση του Μυτιληναίου και μπαίνει στα…χωράφια της ΔΕΗ… Πήρε το ΝΑΙ η νέα μεγάλη επένδυση του Μυτιληναίου και μπαίνει στα…χωράφια της ΔΕΗ…

Reviewed by kolompos on Αυγούστου 31, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια