Δήμος Αποκορώνου: Συνεδρίασαν για την αντιπυρική περίοδο



Πραγματοποιήθηκε το πρωί στις Βρύσες η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Δήμου Αποκορώνου με θέμα τον σχεδιασμό των δράσεων εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2018.


Στη συνεδρίαση συμμετείχαν:


– Ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης


– Ο κ. Βερυκοκίδης Ιωάννης, προϊστάμενος τμήματος Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Χανίων


– Ο κ. Κοτσιφάκης Αντώνιος, Αντιδήμαρχος Αποκορώνου, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας


– Η κ. Καστρινάκη Ευαγγελία, προϊσταμένη Τεχνικής Υπηρεσίας Δ. Αποκορώνου


– Ο ανθυπαστυνόμος κ. Χριστουλάκης Γεώργιος – Εκπρόσωπος του Α.Τ. Αποκορώνου


– Ο Υποπυραγός κ. Περδίκης Ζήσιμος – Εκπρόσωπος της Π.Υ. Βρυσών


– Ο κ. Καπαρουδάκης Παντελής, Πρόεδρος της Ομάδας Εθελοντών Εκτάκτων Αναγκών Αποκορώνου.


Τόσο ο κ. Δήμαρχος, όσο και ο αντιδήμαρχος κ. Κοτσιφάκης, δήλωσαν ότι ξεκινάμε εγκαίρως τις προετοιμασίες για να έχουμε μια άρτια και οργανωμένη αντιπυρική περίοδο με πρωταρχικό στόχο τ’ αποτελέσματα της φετινής περιόδου να είναι καλύτερα από των προηγούμενων ετών.


Ο Δήμαρχος κ. Κουκιανάκης Χαράλαμπος τόνισε πως διαπιστώθηκε ετοιμότητα και συνεργασία όλων των φορέων, πράγμα το οποίο διαχρονικά γίνεται. Καλεί όλους τους πολίτες του Αποκόρωνα να συνταχθούν στον κοινό αγώνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της περιουσίας των κατοίκων και την υγεία όλων μας. Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο της εθελοντικής ομάδας εκτάκτων αναγκών Αποκορώνου τόνισε ότι απαιτείται η ευαισθητοποίηση κι άλλων συμπολιτών μας.


Ο εκπρόσωπος της Π.Υ. Βρυσών κ. Περδίκης, μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι στον Αποκορώνα έχουμε επάρκεια υδροστομίων. Πρόκειται για μια αυξημένου κινδύνου χρονιά αφού μέχρι τώρα έχουν γίνει 45 δικογραφίες, ενώ πέρυσι είχαμε 52 σε όλη τη χρονιά.


Ακόμη, η Π.Υ. έχει επάρκεια προσωπικού με την πρόσληψη 3 ατόμων και την μονιμοποίηση των πενταετών.


Εφίσταται η προσοχή και γίνεται έκκληση προς τους ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων δίπλα σε αγροτικούς δρόμους όπως κόψουν κλαδιά προς τον δρόμο ώστε σε περίπτωση ανάγκης η διέλευση των πυροσβεστικών οχημάτων να γίνεται δυσκολίες.


Τέλος, σύμφωνα με την Διεύθυνση Δασών και μετά από αυτοψία της στο Δήμο Αποκορώνου, δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες παράνομες χωματερές εκτός από τα 7 σημεία ανεξέλεγκτης εναπόθεσης από ασυνείδητους πολίτες που άμεσα με πρωτοβουλία του Δήμου θα αποκατασταθούν.

Δήμος Αποκορώνου: Συνεδρίασαν για την αντιπυρική περίοδο Δήμος Αποκορώνου: Συνεδρίασαν για την αντιπυρική περίοδο

Reviewed by kolompos on Απριλίου 30, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια