Η συγκλονιστική ανέγερση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν! ΦΩΤΟ



Η καταστροφή της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στη Νέα Υόρκη μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις 9/11 το 2001 στο Σημείο Μηδέν, κινητοποίησε πολλά μέλη της ενορίας, χριστιανούς από όλο τον κόσμο, τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Βοστώνης καθώς και την ελληνική κυβέρνηση να διαθέσουν τεράστια ποσά για την ανέγερση της.
Ωστόσο, παρά τις γενναίες δωρεές, το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε ένα τεράστιο έλλειμα στο ταμείο της Αρχιεπισκοπής, με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι εργασίες για την ανέγερση της.
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, το 2013 το κόστος της ανοικοδόμησης υπολογιζόταν στα 20 εκατομμύρια δολάρια. Από τότε το ποσό αυξανόταν συνεχώς, για να φτάσει σήμερα στα 78 εκατομμύρια δολάρια, χωρίς να εξηγούνται οι λόγοι αυτής της αύξησης.
Η κατασκευαστική εταιρεία Skanska USA που ανέλαβε να ανοικοδομήσει την εκκλησία, σύμφωνα με τα σχέδια του Σαντιάγκο Καλατράβα, σταμάτησε να εργάζεται στην τοποθεσία νοτίως του μνημείου τον περασμένο Δεκέμβρη.


Η ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, παρότι είχε εισπράξει 37 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για το έργο, δεν κατάφερε να πληρώσει τους λογαριασμούς της όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.
Το πώς το κόστος ξέφυγε τόσο πολύ πρόκειται να εξεταστεί από ανεξάρτητη επιτροπή και λογιστικό έλεγχο τον οποίο ζήτησε η Αρχιεπισκοπή, ενώ οι εργασίες κατασκευής ελπίζεται ότι θα ξαναρχίσουν την άνοιξη.

Η συγκλονιστική ανέγερση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν! ΦΩΤΟ Η συγκλονιστική ανέγερση της ελληνορθόδοξης εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν! ΦΩΤΟ

Reviewed by kolompos on Μαρτίου 31, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια