Άντονι Μπλίνκεν σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Ποτέ ξανά Ελλάδα και ΗΠΑ δεν είχαν τόσο ισχυρή σχέση

Στο σπίτι του πρωθυπουργού στα Χανιά ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα του Σαββάτου έφτασε στην Κρήτη ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προκειμένου να συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Έλληνας ΥΠΕΞ κ. Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συνοδευόμενος από τον Αμερικανό πρέσβη Τζορτζ Τσούνης κατευθύνθηκε απευθείας προς την οικία του πρωθυπουργού στο Ακρωτήρι Χανίων όπου τον υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι Ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο σημείο από ποτέ» τόνισε ο πρωθυπουργός στον σύντομο διάλογο που είχε μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες υποδεχόμενος τον Άντονι Μπλίνκεν και σημείωσε ότι αυτό ο τόπος (σ.σ. η Κρήτη) συμβολίζει το βάθος της ελληνοαμερικανι συνεργασίας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περίοχή και τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν για να επιστρέψει η ειρήνη.


Ο Άντονι Μπλίνκεν είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Είναι τιμή να με υποδέχεστε στο σπίτι σας, έχω φίλους Έλληνες και ξέρω καλά τι σημαίνει να φιλοξενείς κάποιον στο σπίτι σας. Θα συμφωνήσω πολύ για αυτό που είπατε για τις διμερείς σχέσεις, δεν θυμάμαι άλλη εποχή όπου οι φιλία και οι σχέσεις μας ήταν πιο ισχυρές. Οφείλεται και στην ηγεσία που έχετε δείξει εσείς και είμαστε ευγνώμωνες. Δύσκολες προκλήσεις αλλά είμαστε ενωμένοι και αυτό μας προσφέρει πολύ μεγάλη δύναμη και προοπτική για το μέλλον. Η συνεργασία σας και η συμμαχία σας σημαίνουν πάρα πολλά για της ΗΠΑ».


Άντονι Μπλίνκεν σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Ποτέ ξανά Ελλάδα και ΗΠΑ δεν είχαν τόσο ισχυρή σχέση Άντονι Μπλίνκεν σε Κυριάκο Μητσοτάκη: Ποτέ ξανά Ελλάδα και ΗΠΑ δεν είχαν τόσο ισχυρή σχέση Reviewed by kolompos on Ιανουαρίου 06, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια