ΣΥΡΙΖΑ: Εκνευρισμός Τσίπρα για το άδειασμα Κασσελάκη με το “Ναι” στις αμυντικές δαπάνες


Μπορεί να χαρακτηρίζεται ως θετική η στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την υπερψήφιση του προϋπολογισμού για τις αμυντικές δαπάνες, εν τούτοις δεν παύει να αποτελεί ένα ακόμη άδειασμα για τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα και τη στάση που αυτός τηρούσε ακόμη και στο θέμα αυτό.

Η… τακτική του Αλέξη Τσίπρα ήταν η καταψήφιση του προϋπολογισμού για την άμυνα. Εντασσόταν σε μια λογική… αντισυστημική από αυτές που ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλλιεργούσε στο εσωτερικό του κόμματος. Ανάλογη με αυτή της καταψήφισης διεθνών συμφωνιών και διμερών στο πλαίσιο αμυντικών συνεργασιών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης όμως είπε «Ναι» στην υπερψήφιση. Ο, εκ των συνεργατών του, Ευάγγελος Αποστολάκης, πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, επιχείρησε μάλιστα να το παρουσιάσει ως κάτι που αποτελεί προσωπική στάση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που συνδέεται με τη θέση του για την άμυνα της χώρας συνολικά.

Ετσι όμως ουσιαστικά άδειασε τον Αλέξη Τσίπρα. Πήρε αποστάσεις από την τακτική του και την πολιτική που ασκούσε. Όπως έκανε άλλωστε και με το μαξιλάρι των 37 δις. Ευρώ και με σειρά θεμάτων που ο Στέφανος Κασσελάκης θέλει να τα εντάξει στη λογική της πατριωτική αριστεράς και την απεύθυνσή του προς την μεσαία τάξη.

Ναι δεν μπορεί να πείσει. Ειδικά με όσα λέει για την οικονομία και τις σχετικές παλινδρομήσεις. Όμως δεν διστάζει να αδειάζει τον προκάτοχό του. Βέβαια ισοφαρίζει αυτές τις αναφορές με την υιοθέτηση της λαϊκίστικης ρητορικής και της καταστροφολογίας. Απλά ουδείς γνωρίζει αν αυτό αρκεί για τις μεταξύ τους σχέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του χαιρέτισε την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά έθεσε και το ερώτημα γιατί με πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα δεν ψήφιζε τις δαπάνες για την άμυνα…

ΣΥΡΙΖΑ: Εκνευρισμός Τσίπρα για το άδειασμα Κασσελάκη με το “Ναι” στις αμυντικές δαπάνες ΣΥΡΙΖΑ: Εκνευρισμός Τσίπρα για το άδειασμα Κασσελάκη με το “Ναι” στις αμυντικές δαπάνες Reviewed by kolompos on Δεκεμβρίου 18, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια