Μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα: Κεκλεισμένων των θυρών παντού μέχρι νεωτέρας, το πιθανότερο σενάριο


Σήμερα ο Π. Μαρινάκης ανακοινώνει τις αποφάσεις της κυβνέρνησης.

Η Κυβέρνηση αναμένεται να κάνει γνωστά τα μέτρα κατά της οπαδικής βίας. Αυτά τα μέτρα θα ανακοινωθούν σήμερα Δευτέρα από τον αρμόδιο Κυβερνητικό Εκπρόσωπο.

Οι πληροφορίες που βγαίνουν από το ρεπορτάζ είναι πώς οι κυβερνώντες ετοιμάζονται να επικοινωνήσουν ως μία εκ των αποφάσεων για αγώνες κεκλεισμένων των θυρών. Προς το παρόν δεν είναι σαφές το χρονικό πλαίσιο ή εάν θα αφορά μόνο στο ποδόσφαιρο, το μπάσκετ και το βόλεϊ. Το πιθανότερο θα είναι για απόφαση για κεκλεισμένων των θυρών στα ομαδικά αθλήματα μέχρι νεωτέρας.

Τα βασικά σενάρια -με παραλλαγές-, τα οποία εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια της έκτακτης σύσκεψης το Σάββατο, ήταν τα εξής: 

1) Ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Το ζητούν οι ίδιοι οι  αστυνομικοί, καθώς κινδυνεύει η ζωή τους. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.

2) Διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Ακούγεται πολύ τολμηρό, αλλά κυβερνητικές πηγές δεν διαψεύδουν τίποτα λέγοντας πως οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα είναι αυστηρές, καθώς «δεν πάει άλλο».

3)Διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η απόφαση της κυβέρνησης είναι για να παρθεί οριζόντιο μέτρο και συγκεκριμένα για κεκλεισμένων των θυρών παντού μέχρι νεωτέρας.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη σημειωθεί αντιδράσεις έπειτα από το συγκεκριμένο σενάριο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, φέρνοντας στο φως της δημοσιότητας», email της UEFA στις τρεις αντιπάλους (Μακάμπι Χάιφα, Μπάτσκα Τόπολα, Ελσίνκι) των ελληνικών ομάδων, που θα βρεθούν την Πέμπτη στα μέρη μας, για το ενδεχόμενο να παίξουν μπροστά σε άδειες εξέδρες, σχολίασε «ντροπή».


Μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα: Κεκλεισμένων των θυρών παντού μέχρι νεωτέρας, το πιθανότερο σενάριο Μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα: Κεκλεισμένων των θυρών παντού μέχρι νεωτέρας, το πιθανότερο σενάριο Reviewed by kolompos on Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια