Ναύσταθμος Κρήτης: Ξεκινούν τα έργα για την διημιουργία του «Στόλου Μεσογείου»


Υπουργείο Εθνικής Άμυνας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση του σημαντικού προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό του Ναύσταθμου Κρήτης, ενός έργου με υψηλή γεωστρατηγική σημασία».
Η δημιουργία «Στόλου Μεσογείου» και η αναβάθμιση του Ναυστάθμου Κρήτης, μέσω της δημιουργίας πλήρους εγκατάστασης θα «χτυπήσει» τον τουρκικό ναύσταθμο του Ακσάζ, Ανατολικά της Ρόδου, στα μικρασιατικά παράλια και η Τουρκία θα αισθάνεται μία μόνιμη θαλάσσια πίεση.
Απώτερος στόχος είναι η δημιουργία δύο Στόλων, Αιγαίου και Μεσογείου, με τον πρώτο να έχει έδρα την Σαλαμίνα και τον δεύτερο τη Σούδα.

Μάλιστα, η πρόβλεψη είναι να μπορεί να υποδέχεται και πολεμικά πλοία μεγάλου εκτοπίσματος – όπως τα Ticonderoga – ακόμη και αεροπλανοφόρου.

Θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι με την ολοκλήρωση των υποδομών οι φρεγάτες FDI Belharra θα έχουν εκεί την φυσική τους έδρα, απ’ όπου θα επιχειρούν στην Ανατολική Μεσόγειο, εκεί όπου η Ελλάδα έχει μεγάλα Στρατηγικά Συμφέροντα και η αεράμυνα περιοχής που θα προσφέρουν αποτελεί το ζητούμενο για την θωράκισή τους.

Ναύσταθμος Κρήτης: Ξεκινούν τα έργα για την διημιουργία του «Στόλου Μεσογείου» Ναύσταθμος Κρήτης: Ξεκινούν τα έργα για την διημιουργία του «Στόλου Μεσογείου» Reviewed by kolompos on Νοεμβρίου 28, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια