Χανιά: Έτσι είναι ο νέος Δημοτικός Κήπος | Ανοικτός από σήμερα για τους πολίτες (φώτο)


Προσβάσιμος θα είναι από σήμερα ο νέος Δημοτικός Κήπος των Χανίων για τους πολίτες σε ότι αφορά το μεγαλύτερο μέρος του. 

Συγκεκριμένα ανοικτό θα είναι το τμήμα από το καφέ Κήπος μέχρι και την βόρεια είσοδο όπου ήταν τα κλουβιά με τα ζώα και στο οποίο έχει επεκταθεί αναμορφωμένη η παιδική χαρά.



Ωστόσο, κλειστό θα παραμείνει το τμήμα όπου ήταν η λίμνη με τις πάπιες.

Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Τσουπάκης: “Ανοίγει για τους Χανιώτες σήμερα ο δημοτικός κήπος. Όμως δεν θα ανοίξει όλος ο Κήπος η περιοχή της λίμνης θα παραμείνει κλειστή μέχρι να ολοκληρωθούν και εκεί οι εργασίες. Μάλιστα πιστεύουμε ότι οι εργασίες στην λίμνη θα αναδείξουν περισσότερο τον Δημοτικό Κήπο. Απομένουν ακόμα κάποια πράγματα να γίνουν αλλά ο Κήπος θα είναι προσβάσιμος και από σήμερα το μεσημέρι οι Χανιώτες θα μπορούν να επισκέπτονται το καφέ «Κήπος» και την παιδική χαρά και διάφορα άλλα σημεία. Ο δημοτικός Κήπος αλλάζει βελτιώνεται, εκσυγχρονίζεται. Είναι πλέον προσβάσιμος σε άτομα με πρόβλημα όρασης, θα έχει μια πολύ καλύτερα παιδική χαρά, θα υπάρχει φωτισμός ώστε να μπορεί να περπατηθεί και τα βράδια. Ευελπιστούμε ότι θα είναι μια όμορφη νότα στην πόλη των Χανίων”. 



Όπως σημείωσε παράλληλα ο κος Τσουπάκης το μεγάλο στοίχημα είναι η συντήρηση του Δημοτικού Κήπου από εδώ και πέρα και ειδικά το χειμώνα. Επίσης αναφέρθηκε και στο ζήτημα του καλλωπισμού της περίφραξης του Δημοτικού Κήπου σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα γίνουν εργασίες βαψίματος, αλλά και στήριξης σε σημεία που υπάρχουν ρωγμές και κυρίως δίπλα από την είσοδο της οδού Τζανακάκη, όπου το ριζικό σύστημα δένδρου έχει ρίξει το τσιμέντο.

Οι εργασίες ωστόσο συνεχίζονται καθώς κάποια κομμάτια δεν έχουν ολοκληρωθεί. 


Χανιά: Έτσι είναι ο νέος Δημοτικός Κήπος | Ανοικτός από σήμερα για τους πολίτες (φώτο)   Χανιά: Έτσι είναι ο νέος Δημοτικός Κήπος | Ανοικτός από σήμερα για τους πολίτες (φώτο) Reviewed by kolompos on Μαρτίου 31, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια