Κορωνοϊός: Σταθεροποίηση στο ιικό φορτίο στα Χανιά | Αύξηση στο Ηράκλειο



Την εβδομάδα 19 έως 25 Δεκεμβρίου 2022, παρατηρήθηκαν αυξητικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 12 μέχρι 18 Δεκεμβρίου 2022, στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα σε τέσσερεις από τις επτά (4/7) περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ, πτωτικές τάσεις σε δύο από τις επτά (2/7) περιοχές του ΕΔΕΛ και σταθεροποιητικές τάσεις σε μία (1/7) περιοχή.

Καθαρά αυξητική τάση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Ιωάννινα (+130%) και στο Ηράκλειο (+63%), ενώ οριακή αύξηση παρατηρήθηκε στη Θεσσαλονίκη (+13%).


Αύξηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε και στην πόλη της Κέρκυρας, όπου το ιικό φορτίο ήταν ανιχνεύσιμο. Το μέγεθος της αυξητικής τάσης δεν μπορεί να ποσοτικοποιηθεί όμως, καθώς το ιικό φορτίο την προηγούμενη εβδομάδα, 12-18/12/2022, ήταν μη ανιχνεύσιμο.

Πτωτικές τάσεις παρατηρήθηκαν στην Πάτρα (-85%), ενώ οριακή ήταν η μείωση στην Αττική (-16%).

Σταθεροποίηση στο μέσο εβδομαδιαίο ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων παρατηρήθηκε στα Χανιά (-7%).

Κορωνοϊός: Σταθεροποίηση στο ιικό φορτίο στα Χανιά | Αύξηση στο Ηράκλειο Κορωνοϊός: Σταθεροποίηση στο ιικό φορτίο στα Χανιά | Αύξηση στο Ηράκλειο Reviewed by kolompos on Δεκεμβρίου 29, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια