Αυτό που ενδιαφέρει τον Τσίπρα είναι να χάσει με μικρότερη διαφορά από το 2019

Η συνέντευξη στον Ν. Χατζηνικολάου επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδεχθεί μέσα του ότι θα έρθει δεύτερος.





Εμφανώς πιο μετριοπαθής απέναντι στον Κ. Μητσοτάκη και την παρουσία του στο Κογκρέσο και σίγουρα πιο συγκαταβατικός στο ενδεχόμενο κυβερνήσεων συνεργασίας μετά τις πρώτες εκλογές εμφανίστηκε σήμερα στον Real fm ο Αλέξης Τσίπρας.


Γενικά ήταν ένας άλλος Τσίπρας, καμία σχέση με τους Πολάκηδες και τους γραφικούς, πιο ήρεμος και διαλλακτικός έδειξε ότι έχει καταλάβει πως για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απίθανο να κερδίσει την πρώτη θέση στις εκλογές. Πρέπει να το λέει για τον κόσμο και τους ψηφοφόρους αλλά είναι εμφανές ότι δεν πιστεύει μια τέτοια εξέλιξη.

Επί της ουσίας και μετά την κυριαρχία του στις εσωκομματικές εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να χάσει με μικρότερη διαφορά από το 2019. Έστω και με μια ψήφο μικρότερη ήττα εκτιμά ο ίδιος ότι θα μπορέσει να τον κρατήσει στην καρέκλα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτός είναι ο στόχος του και σε αυτό θα επενδύσει για να αυξήσει την συσπείρωση του κόμματός του για να μπορέσει να μικρύνει την ψαλίδα της διαφοράς.


Βέβαια, υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο. Να χάσει με μεγαλύτερη διαφορά από τις εκλογές του 2019. Σε αυτή την περίπτωση τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Μπορεί να κρατηθεί στην καρέκλα του προέδρου αλλά θα υπάρξει έντονη γκρίνια. Θα έχει ενδιαφέρον η επόμενη μέρα εσωκομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που ενδιαφέρει τον Τσίπρα είναι να χάσει με μικρότερη διαφορά από το 2019 Αυτό που ενδιαφέρει τον Τσίπρα είναι να χάσει με μικρότερη διαφορά από το 2019 Reviewed by kolompos on Μαΐου 20, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια