Αναβιώνουν το παζάρι της Μ. Παρασκευής σε Βουκολιές


Αναβιώνουν και πάλι φέτος μετά από τρία χρόνια, τα παραδοσιακά παζάρια της Μεγάλης Παρασκευής σε τρεις περιοχές της ΠΕ Χανίων.

Πρόκειται για τα παραδοσιακά παζάρια σε Βουκολιές, Κίσαμο και Βρύσες που αναβιώνουν και πάλι φέτος, καθώς τα δύο προηγούμενα έτη το 2020 και το 2021 δεν είχαν πραγματοποιηθεί εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού



Το παζάρι στις Βουκολιές

Μετά από απουσία δύο ετών αναβιώνει το παζάρι των Βουκολιών, που αποτελεί μια παράδοση η οποία συνεχίζεται για περισσότερο από 160 χρόνια.

Πασχαλινές αγορές από τους δεκάδες υπαίθριους εμπόρους, σαρακοστιανοί μεζέδες στα γραφικά καφενεδάκια της πλατείας, σε συνδυασμό με το αντάμωμα φίλων και γνωστών, συνθέτουν χρόνια τώρα το πολύχρωμο μωσαϊκό του παζαριού.

Το παζάρι στην Κίσαμο

Το παζάρι της Μεγάλης Παρασκευής, που θα πραγματοποιηθεί στην οδό Σκαλίδη στην Κίσαμο, από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, διοργανώνουν ο Δήμος Κισάμου, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου και ο Νέος Εμπορικός Σύλλογος Κισάμου.

Συμμετέχουν εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες, παραγωγοί αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων και Πολιτιστικοί Σύλλογοι.

Το παζάρι στον Αποκόρωνα

Ο Δήμος Αποκορώνου διοργανώνει και φέτος, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, λαϊκή αγορά – εμποροπανήγυρη, στις Βρύσες, στον κεντρικό δρόμο, διασταύρωση προς Βαφέ – Νίππος.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τοπικά προϊόντα, είδη λαϊκής τέχνης, είδη ένδυσης κ.α., από παραγωγούς και πωλητές της ευρύτερης περιοχής.

Info:

Και στα τρία παζάρια οι καταστηματάρχες, οι έμποροι, καθώς και οι επισκέπτες  καλούνται να τηρήσουν, τα ισχύοντα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού

Αναβιώνουν το παζάρι της Μ. Παρασκευής σε Βουκολιές Αναβιώνουν το παζάρι της Μ. Παρασκευής σε Βουκολιές Reviewed by kolompos on Απριλίου 22, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια