Χανιά: Μουσικές δράσεις και προβολές από τη Rosa Nera

Χανιά: Μουσικές δράσεις και προβολές από τη Rosa Nera


Συνεχίζονται οι δράσεις της κατάληψης Rosa Nera στα Χανιά, με θεατρική παράσταση, προβολή βίντεο για την  ιστορία της κατάληψης καθώς και δράσεις και μουσική για παιδιά.


Το Σάββατο 26 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί παράσταση αφήγησης και μουσικοκινητικά παιχνίδια από τα παιδικά μουσικά σχήματα των yar aman.





Την Κυριακή 27 Ιουνίου η ομάδα βίντεο/ακουστικής προπαγάνδας θα προβάλλει βίντεο που δημιουργήθηκαν στο διάστημα μετά την εκκένωση της Κατάληψη Ρόζα Νέρα του Σεπτέμβρη, 2021, ξεκινώντας με το βίντεο-ποίημα «Υφαρπαγή» και συνεχίζοντας με μια επιλεγμένη βίντεο-αναδρομή, δημιουργήματα που προέκυψαν από την συνέλευση αλληλεγγύης στη Ρόζα Νέρα στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.


Πρόκειται για το λεγόμενο «Χρονικό μιας Ανακατάληψης». Η αναδρομή θα περιλαμβάνει ομιλία για της συνθήκες παραγωγής, δημιουργίας μέσα στις πολιτικές συγκυρίες.


Μετά από την προβολή θα ακολουθήσει μια δημιουργική - ελπίζουμε - και πρακτική συζήτηση πάνω στον κινηματικό κινηματογράφο γύρω από τους άξονες της φόρμας, της εργαλειοποίησης και της απεύθυνσης.


Ο σκοπός της συζήτησης είναι να τεθεί το ζήτημα της αναβάθμισης της ποιότητας και της συμμετοχής σε έναν κινηματογράφου από τα "κάτω", εδώ στα Χανιά.



Την Τρίτη 29 Ιουνίου στις 8 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα της Αυτόνομης Παραγωγής Βίντεο, Μουσική και Θεατρική Παράσταση, από τα μουσικά σχήματα Γιαρ Αμάν στην αυλή της rosa nera.


«Τα τραγούδια διατρέχουν αβίαστα τους ανθρώπινους πολιτισμούς τόσο στο χώρο όσο και στο χρόνο. Δεν τα σταματούν οι συνοριοφύλακες, δεν τα χαλάει ο καιρός, δε διαγράφονται από τους νομοθέτες. Μ’ ένα τραγούδι αγκαλιάζουμε τους πόθους μας, αναπνέει η ψυχή μας, κι ανιστορούμε των ανθρώπων το δέσιμο. Χρησιμοποιώντας τη μουσική ως όχημα, επιλέγουμε σε αυτή τη συγκυρία να παρουσιάσουμε μια διαφορετική αφήγηση και να προσεγγίσουμε το παρελθόν με προσοχή και ευθύνη. Από το δικό μας "μετερίζι", αυτό της μουσικής, εστιάζουμε σε όσα ενώνουν τους λαούς και όχι σε εκείνα που τους χωρίζουν», αναφέρεται στο σχετικό κείμενο

Χανιά: Μουσικές δράσεις και προβολές από τη Rosa Nera Χανιά: Μουσικές δράσεις και προβολές από τη Rosa Nera Reviewed by kolompos on Ιουνίου 25, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια