ΚΥΡΙΆΚΟΣ Μητσοτάκης από Χανιά για ΒΟΑΚ: "Θα είναι δρόμος του μέλλοντος - Γίνεται πράξη" (βιντεο)


Το σχέδιο για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.










Όπως ανακοίνωσε στην ομιλία του ο Υπουργός Υποδομών κ. Καραμανλής, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του έργου, περί τέλη του 2022,θα ανοίξουν τα πρώτα εργοτάξια και μέχρι το 2024, τα έργα θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.




“Σας είπα μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, ότι ο δρόμος θα έχει διόδια“, είπε στην ομιλία του πρωθυπουργός.



Σε ότι αφορά τη χρηματοδότηση είπε ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να εξασφαλίσουμε ως χώρα, χρηματοδότηση από το ταμείο ανάπτυξης. “Έχουμε πλέον τη βεβαιότητα ότι διαθέτουμε τα χρηματοδοτική εργαλεία για να υλοποιήσουμε το έργο. Είναι το μεγαλύτερο οδικό έργο που θα κατασκευαστεί στην Ευρώπη, με κόστος 6που θα ξεπεράσει τα 2 δις ευρώ.


“Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί τελειώνοντας η περιπέτεια του κορωνοϊού, ανοίγονται νέοι ορίζοντες για τη χώρα μας και ειδικά για την ιδιαίτερη πατρίδα μας την Κρήτη”, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.




Τον πρωθυπουργό, υποδέχτηκε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν , ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο υφυπουργός υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, βουλευτές της ΝΔ, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι του νησιού κ. α.




ΚΥΡΙΆΚΟΣ Μητσοτάκης από Χανιά για ΒΟΑΚ: "Θα είναι δρόμος του μέλλοντος - Γίνεται πράξη" (βιντεο) ΚΥΡΙΆΚΟΣ Μητσοτάκης από Χανιά για ΒΟΑΚ: "Θα είναι δρόμος του μέλλοντος - Γίνεται πράξη" (βιντεο) Reviewed by kolompos on Μαΐου 29, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια