Σήμερα Κυριακή Στην ιχθυόσκαλα Σούδας τα θαλασσινά της Καθαράς Δευτέρας




Άριστη ποιότητα και επάρκεια διαπίστωσαν οι ελεγκτές δημόσιας υγείας της Π.Ε. Χανίων που βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στην ιχθυόσκαλα της Σούδας, προκειμένου να ελέγξουν τις ποσότητες των θαλασσινών που θα διατεθούν στην αγορά την Καθαρά Δευτέρα.



Από τα ξημερώματα ξεκίνησε η παραλαβή των νωπών αλιευμάτων από τους εμπόρους, ώστε να προωθηθούν στην χανιώτικη αγορά, μετά τους καθιερωμένους ελέγχους.


Μια… διαφορετική Καθαρά Δευτέρα



Διαφορετική η φετινή Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Χανίων, λόγω των μέτρων που ισχύουν… ελέω lockdown.


Τα ιχθυοπωλεία και τα καταστήματα τροφίμων στη Δημοτική Αγορά των Χανίων θα είναι ανοιχτά από νωρίς το πρωί της Καθαράς Δευτέρας.



Επιπλέον, ανοιχτά θα παραμείνουν την Καθαρά Δευτέρα τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι για την προμήθεια της παραδοσιακής λαγάνας και τα ιχθυοπωλεία, προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι. 




Σημειώνεται ότι οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και τράπεζες πραγματοποιούνται μόνο εντός του οικείου Δήμου των κατοίκων, ή σε απόσταση έως 2 χιλιόμετρα από τον τόπο κατοικίας.




Ποια μέτρα ισχύουν την Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Χανίων



Για την αυριανή ημέρα ισχύουν τα μέτρα όπως κάθε άλλη καθημερινή.


Δεν επιτρέπονται υπερτοπικές μετακινήσεις, πλην των γνωστών εξαιρέσεων που ήδη εφαρμόζονται, παραδείγματος χάριν, για μετακίνηση για λόγους εργασίας, επιστροφής σε μόνιμη κατοικία.



Οι μετακινήσεις για σωματική άσκηση και οι βόλτες με κατοικίδιο (sms 6) επιτρέπονται μόνο πεζή ή με ποδήλατο και με όχι με αυτοκίνητο, ενώ στις μετακινήσεις που αφορούν παροχή βοήθειας, οι αστυνομικοί πλέον ζητούν πρόσθετες διευκρινίσεις.



Το πέταγμα του χαρταετού μπορεί να γίνει, αλλά μόνο εντός δήμου και εφόσον οι πολίτες μεταβούν στα οικεία πάρκα μόνο πεζή ή με ποδήλατο, αφού η μετακίνηση με τον κωδικό 6 στο SMS στο 13033 δεν επιτρέπεται να γίνεται με το αυτοκίνητο.



Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει όπως κάθε μέρα από τις 7 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί της επόμενης ημέρας





Σήμερα Κυριακή Στην ιχθυόσκαλα Σούδας τα θαλασσινά της Καθαράς Δευτέρας Σήμερα Κυριακή Στην ιχθυόσκαλα Σούδας τα θαλασσινά της Καθαράς Δευτέρας Reviewed by kolompos on Μαρτίου 14, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια