Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου


Σαν σήμερα, 27 Φεβρουαρίου συνέβησαν τα εξής:


1869: Εγκαινιάζεται ο ατμοκίνητος αστικός σιδηρόδρομος Αθήνας – Πειραιά, υπό την επωνυμία ΣΑΠ Α.Ε., μετέπειτα ΗΣΑΠ. Επιβάτες στο πρώτο δρομολόγιο είναι η βασίλισσα Ολγα, ο πρωθυπουργός Αλέξανδρος Ζαΐμης, υπουργοί, στρατιωτικοί, διπλωμάτες και άλλοι επίσημοι.


1900: Την ποδοσφαιρική ομάδα Μπάγερν ιδρύουν 18 νεαροί στο εστιατόριο «Γκιζέλα» του Μονάχου.


1933: Εμπρησμός στο Ράιχσταγκ. Η φωτιά στη γερμανική Βουλή αποδίδεται στους κομμουνιστές και ο Χίτλερ βρίσκει την ευκαιρία να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να αναστείλει τα πολιτικά δικαιώματα.


1953: Αρχίζουν στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή και της Ελλάδας, οι συζητήσεις για τη διαγραφή του γερμανικού χρέους. Η σχετική συμφωνία θα υπογραφεί στις 8 Αυγούστου.


1991: Η Αλέκα Παπαρήγα εκλέγεται γενική γραμματέας του ΚΚΕ. Για πρώτη φορά από την ίδρυσή του το ΚΚΕ τοποθετεί μια γυναίκα στην ηγεσία του. Η νέα γ.γ. υποστηρίχθηκε από τη λεγόμενη «συντηρητική» πτέρυγα της Κεντρικής Επιτροπής, με 57 ψήφους, έναντι 53 που συγκέντρωσε ο Γιάννης Δραγασάκης, τον οποίο υποστήριξε η «ανανεωτική» πτέρυγα.

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου Reviewed by kolompos on Φεβρουαρίου 27, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια