ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΜΟΡΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ





ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΜΟΡΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ, ΕΝΩΟ ΔΗΜΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΕ ΠΕΡΙΤΤΑ ΕΞΟΔΑ.ΟΤΑΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ..ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕΡΙΚΩΝ, ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΤΟΥΣ


Εδώ και πολλά χρόνια το Ράδιο Αμόρε μαζεύει τις γιορτές κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα ένα σωρό τρόφιμα και άλλη βοήθεια και δίνει όπου μπορεί. Και υτό γιατί εμπιστεύονται τον Γιώργο και την Αγγελική Βερυκάκη. 



Αντίθετα όπως γράφαμε και χθες, όλοι οι Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Διευθύνοντες Σύμβουλοι και Αντιπρόεδροι Οργανισμών, Πρόεδροι Συμβουλίων, εντεταλμένοι και επιστημονικοί-ειδικοί σύμβουλοι, συνεργάτες και ένα σωρό άλλοι στην Αυτοδιοίκηση εισπράττουν τα παχυλά μηνιάτικα εδώ και 9 μήνες που είναι ο κορονοιός και η καραντίνα και αυξάνουν τις καταθέσεις τους στην τράπεζα. 



Άραγε όλοι αυτοί όπως και χιλιάδες άλλοι που έχουν πολιτικές θέσεις στο Δημόσιο και την Αυτοδιοίκηση γιατί δεν δίνουν μερικούς από τους μισθούς τους να περάσουν γιορτές κι οι φτωχοί, ή υπέρ του συστήματος υγείας ή στους γιατρούς και τους νοσηλευτές?


Όλοι αυτοί που από τα ζεστά τους τα γραφεία και τις δερμάτινες πολυθρόνες τους τι ακριβώς προσφέρουν πέραν από εξυπηρετήσεις σε κολλητούς και φίλους, που κι αυτές είναι με το σταγονόμετρο?


Μπορεί να μας πει ο Δήμος που έδωσε 10.000 ευρώ και τι αφορούσαν με την δικαιολογία προμήθεια εξοπλισμού για την αποφυγή διάδοσης του Covid-19? ;H  15.000 ευρώ για δαπάνες κοινωνικής πολιτικής? Ποιες είναι αυτές οι δαπάνες? 35.000 ευρώ για δαπάνες φύλαξης Δημοτικών κτιρίων?Για ποια κτίρια και σε ποιους/ Από ποιους κινδυνεύουν τα κτίρια?75.000 ευρώ ήταν όλα αναγκαία για προμήθεια Η/Υ και Περιφερειακών?15.000 ευρώ για λοιπές δαπάνες?Και όλα αυτά είναι μόνο δαπάνες για τον Covid. Ή μάλλον μερικές από τις δαπάνες. 


Γιατί υπάρχουν και άλλα πολλά, όπως 30.000 ευρώ για προμήθεια απολυμαντικών, 20.000 ευρώ για απολυμάνσεις, 130.000 ευρώ επιχορήγηση για το Δημοτικό πάρκινγκ, 200.000 ευρώ περίπου για Αβθμια και Ββάθμια Εκπαίδευση, όπου τα παράπονα είναι πάρα πολλά για τις επιλογές αφού πρώτα παίρνουν λεφτά και...laptop οι δικοί τους και μετά όλοι οι άλλοι κλπ, κλπ. 



Ο προϋπολογισμός πέρασε με αποχή των παρατάξεων Παπαδογιάννη, Αρχοντάκη, με αρνητική ψήφο των υπολοίπων της αντιπολίτευσης και τελικά με την εισήγηση της 5 μελών από τα 11 της Οικονομικής Επιτροπής, αφού από τους 7 συμμετέχοντες στο τέλος απείχαν οι 2. Δηλαδή 5 άνθρωποι εκ των οποίων σχέση με το αντικείμενο έχουν 2-3. Έτσι συντάχθηκε ο προϋπολογισμός.



Στο Ηράκλειο ο Δήμος δίνει δωρεάν λάδι σε ευπαθείς ομάδες. Εδώ? Ή μόνο η Τράπεζα Χανίων είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα και προσφέρει συνέχεια?Αν ήταν κανείς άλλος θα έβγαινε κάθε μέρ στα κανάλια και τις εφημερίδες, αλλά απλά οι άνθρωποι εκεί είναι σεμνοί, προσγειωμένοι και ταπεινοί και δεν τους ενδιαφέρει το life style όπως πολλούς από τους ανωτέρω.



Τέλος πάντων, όλοι αυτοί οι φτωχοί συμπολίτες μας όπως ο Γιώργος και η Αγγελική Βερυκάκη και το Ράδιο Αμόρε κάνουν κάθε χρόνο εδώ και χρόνια ένα έργο που μόνο λίγοι μπορούν. Γιατί τα γράφουμε αυτά? Γιατί μαθαίνουμε ότι κάποιοι που ξύνονται στην γλίτσα του τσοπάνη, ψάχνουν να βρουν στοιχεία αν κάποιος ή κάποιοι πήγαν και τι ώρα στο Νοσοκομείο ή τον γιατρό και αν έχουν έγκυρο και σωστό χαρτί, αν έχουν στείλει sms και άλλες ιστορίες καθημερινής τρέλας, που δείχνουν ότι κάποιοι, σε κάποια πολιτικά, αστυνομικά, νοσοκομειακά γραφεία, προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε συνανθρώπους μας που επειδή αισθάνθηκαν ξαφνικά κάποιο πόνο και έτρεξαν στο νοσοκομείο ή στο γιατρό, επειδή δεν πήραν κάποιο χαρτί πρέπει να την πληρώσουν κι όλας. 



Αν πάει κανείς στο νοσοκομείο θα δει καθημερινά ουρές στα ΤΕΠ, στα εξωτερικά ιατρεία, θα δει να περιμένει κόσμος και κοσμάκης που έχει προβλήματα υγείας.Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι χρησιμοποιώντας την ιδιότητά τους ζητούν προσωπικά δεδομένα και ψάχνουν τι συμβαίνει για να δικαιολογήσουν κάποια πράγματα και να ταυτίσουν πρόσωπα και καταστάσεις.



Θα περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει αυτή η ιστορία που αναφέρουμε και γνωρίζουν όλοι σε τι αναφερόμαστε, ή θα πρέπει να δημοσιοποιήσουμε τι ζητάνε από το τηλέφωνο κάποιοι από αστυνομία, τροχαία, Διοικητές ιδρυμάτων, τι ρουσφέτια και εξυπηρετήσεις κάνουν σε δικούς τους, όπως επίσης και να δούμε αν σβήνονται κλήσεις και με ποια δικαιολογία, αν όλοι όσοι και καλά είναι υπέρ της νομιμότητας είναι ειλικρινείς και δεν κυνηγάνε κατά παραγγελία ανθρώπους επειδή κάποιοι σε κάποια γραφεία βλέπουν φαντάσματα. Και μαθαίνουμε επίσης ότι λένε για μας ότι δεν είμαστε σοβαροί και κανείς δε μας υπολογίζει γιατί λέει ούτε παραγράφους ξέρουμε να γράφουμε ούτε ορθογραφία.



Ευτυχώς που έχουμε γεμίσει ειδικούς και επιστήμονες, οι οποίοι εσχάτως έμαθαν και από πολιτική, επειδή τους έδωσαν μία καρέκλα και ένα τηλέφωνο, και νομίζουν ότι κάνουν κάτι. Αλλά είπαμε.Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και μετά τα λέμε.Κάποιοι φαίνεται νομίζουν ότι έχουν καμία εξουσία και μπορούν να κάνουν ότι θέλουν.

Γράφει ο Μανούσος Νικολακάκης
ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΜΟΡΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΜΟΡΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΔΙΝΕΙ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ Reviewed by kolompos on Δεκεμβρίου 20, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια