30 χρόνια συμπληρώνει φέτος η Σχολή ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης | Οι ευχές του Υφ. Παιδείας

Γενέθλια έχει φέτος η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης, η οποία φέτος συμπληρώνει τα 30 της χρόνια. 


Η μονοτμηματική Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης ιδρύθηκε ως Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και δέχθηκε για πρώτη φορά 30 προπτυχιακούς φοιτητές το 1990. Έκτοτε, η Σχολή ΗΜΜΥ έχει αναπτυχθεί σημαντικά.


Την ημέρα αυτή θυμήθηκε και ο υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης ο οποίος σε σχετική ανάρτησή του στο διαδίκτυο αναφέρθηκε στην σημαντική πορεία της σχολής. 


Η ανάρτηση του κ. Διγαλάκη: 

«Τριάντα χρόνια εκπαιδευτικής λειτουργίας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) του Πολυτεχνείου Κρήτης συμπληρώνονται φέτος!


Δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές, ως Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών, το ακαδημαϊκό έτος 1990-91, με όραμα και νέες ιδέες και μέχρι σήμερα δεν έχει πάψει να πρωτοπορεί, να προσελκύει την αριστεία, να παρέχει ισχυρά εφόδια, να κινείται με εξωστρέφεια και αυτοπεποίθηση και να διαθέτει διεθνές επιστημονικό κύρος, χάρη και στο εξαιρετικό επίπεδο των καθηγητών, του ερευνητικού προσωπικού και των αποφοίτων της.


Αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και ικανοποίηση που μπορώ να συμπεριλάβω και τον εαυτό μου ανάμεσα σε όλους τους φίλους συναδέλφους και συνοδοιπόρους, με τους οποίους εργαστήκαμε επίμονα για την εδραίωση και την καταξίωση της Σχολής.


Πολλές ευχές και καλή δύναμη για να συνεχιστεί αυτή η πορεία με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία!»


30 χρόνια συμπληρώνει φέτος η Σχολή ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης | Οι ευχές του Υφ. Παιδείας 30 χρόνια συμπληρώνει φέτος η Σχολή ΗΜΜΥ του Πολυτεχνείου Κρήτης | Οι ευχές του Υφ. Παιδείας Reviewed by kolompos on Σεπτεμβρίου 01, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια