ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΤΕ ΣΦΑΧΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΤ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ MARKETING GREECE ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΤΕ.


Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ.ΠΩΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΤΕ ΣΦΑΧΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΤ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ MARKETING GREECE ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΤΕ.


Λοιπόν ο τουρισμός πάει γενικά κατά διαβόλου.Παρά τις μεγαλοστομίες, και την ισχυrή στήριξη των μεγαλοξενοδόχων, μερικοί εκ των οποίων δεν πληρώνουν ούτε τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, ούτε τις εφοροίες, ούτε το ΦΠΑ, ούτε το φόρο εισοδήματος, ούτε το νερό αλλά κάνουν ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων. Για να φτάσει στο σημείο ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ ο πανίσχυρος Ρέτσος ο οποίος είναι σύζυγος της κυρίας Δρέττα αυτής που είναι η ισχυρή κυρία του Marketing Greece με την οποία συνεργάζεται ο ΕΟΤ να τα πάρει στο κρανίο κάτι δεν πάει καλά.Τι είπε ο Ρέτσος?Διαβάστε. Το μεγάλο ζητούμενο των επόμενων μηνών θα είναι η στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, για να μπούμε στο 2021. Και η προστασία του εξαιρετικού μας brand! Και στέκομαι ιδιαίτερα σε αυτό, διότι η εξαιρετική διαχείριση του υγειονομικού σκέλους κατά τη διάρκεια του lockdown, δεν μπορεί να κανιβαλίζεται από καμπάνιες σαν αυτή του ΕΟΤ, που υπόσχεται ανοιχτή και ασφαλή χώρα, αμέσως μετά την ανακοίνωση νέων μέτρων, τοπικών lockdown και αύξηση κρουσμάτων της πανδημίας! Έως τώρα έλεγα σταθερά, υπομονή, ψυχραιμία και ρεαλισμός. Τώρα θα προσθέσω, λιγότερη επιπολαιότητα και ενδυνάμωση συνεργειών.Αυτά είπε ο Ρέτσος για τον ΕΟΤ, στον οποίο πριν 1-2 μήνες παραιτήθηκαν με σοβαρές καταγγελίες κάποια μέλη του ΔΣ τα οποία κατήγγειλαν απευθείας αναθέσεις στη Marketing Greece της κυρίας Δρέττα συζύγου του κυρίου Ρέτσου.  Βέβααι το πρόβλημα στον ΕΟΤ και τον κάθε ΕΟΤ δεν είναι η Γκερέκου και η κάθε Γκερέκου.Ούτε ο πολυπράγμων Θεοχάρης, ούτε ο Κόνσολας, ούτε κανείς. Το πρόβλημα όπως και σε όλο το Ελληνικό κράτος και το Δημ΄σοιο είναι η νοοτροπία, η μονιμότητα, και πολλά άλλα. Τι να σου κάνει ο Μητσοτάκης που κάνει για όλους του πρωθυπουργούς από το 1995 και μετά. Δια βάστε που είναι το θέμα:
Κοντά στο 1 εκατ. δημόσιοι υπάλληλοι εκ των οποίων πάνω από τους μισούς θα εργάζονται από τα σπίτια τους, λόγω Covid-19, ενώ την ίδια στιγμή βγαίνουν κατά ριπάς στη σύνταξη τα κουρασμένα παληκάρια του δημοσίου, αυτό είναι το πρόβλημα. Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Ρούλας Σαλούρου στη Καθημερινή έως το τέλος του χρόνου οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης για κύριες, επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ θα προσεγγίσουν, εάν δεν ξεπεράσουν, τις 300.000.
Βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, το  σύνολο των εκκρεμών αιτήσεων για κύρια σύνταξη έφτασε στα τέλη Μαΐου τις 163.000, εκ των οποίων οι 147.000 είναι ληξιπρόθεσμες (πάνω από 90 ημέρες).
Συνυπολογίζοντας το σύνολο όλων των εκκρεμοτήτων για κύριες συντάξεις, οι ειδικοί κάνουν λόγο για «τρύπα» στο σύστημα της τάξης των 700 εκατ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, στον κλάδο επικουρικής σύνταξης εκκρεμούν 101.000 αιτήσεις (88.000 ληξιπρόθεσμες – 48.000 με απόφαση ΕΦΚΑ), που κοστολογούνται μαζί με τα αναδρομικά τους στα 120 εκατ. ευρώ.
Μιλάμε για κανονικό γλέντι του Δημοσίου χρήματος-δηλαδή των δανεικών.
Aσπρίσαν τα μαλλιά του Μπελμοντό Βρούτση για να βρει λεφτά να τους πλερώνει.
Κάθε λίγο και λιγάκι σπεύδει στον Γιώργη του Αυτιά να του πει καμμιά ιδέα.
Στο μεταξύ τα στοιχεία του ΣΕΒ σοκάρουν!
Σε πρόσφατο δελτίο του Συνδέσμου με ημερομηνία 16 Ιουλίου 2020 διαβάζουμε ότι η ελληνική οικονομία απασχολεί (2019) 4.301 χιλ. εργαζόμενους, εκ των οποίων το 69% είναι μισθωτοί και το υπόλοιπο 31% αυτοαπασχολούμενοι.
Οι 948 χιλ. απασχολούνται στους κλάδους της δημόσιας διοίκησης (αμιγώς δημόσιο), καθώς και εκπαίδευσης και υγείας όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων απασχολείται από το δημόσιο.
Δηλαδή οι υπάλληλοι του Δημοσίου μετά από 10 χρόνια Μνημόνια αντί να μειώνονται αυξάνονται-κατά περίπου 50 χιλιάδες μόλις μέσα σε δύο χρόνια, από το 2017 στο 2019!
Το 2017, σε σύνολο 4.146 χιλ. εργαζομένων, οι απασχολούμενοι στους παραπάνω κλάδους ανέρχονταν σε 890 χιλ. ή σε 21,5% του συνόλου, εκ των οποίων 371 χιλ. στη δημόσια διοίκηση, 296 χιλ. στην εκπαίδευση και 223 χιλ. στην υγεία.
Κι ενώ συντηρούμε ένα εκατ. δημοσίους υπαλλήλους (παρά τα 3 μνημόνια) τα έσοδα από την υποτιθέμενη βαριά βιομηχανία του Τουρισμού καταρρέουν από τα 18,2 δισ. ευρώ το 2019 στα 3,5 δις ευρώ το 2020.
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, σε επιστολή του στην Κυβέρνηση αναφέρει πως τα έσοδα δεν θα ξεπεράσουν τα 3,5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος της χρονιάς και ζητά την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών, την παράταση του μέτρου της αναστολής των συμβάσεων εργασίας και κατά τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο, την επέκταση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έως και τις 31-3-2021, την κάλυψη αδειών και δώρου Χριστουγέννων των εργαζόμενων στις εποχικές επιχειρήσεις των οποίων οι συμβάσεις τελούν σε αναστολή και αλλαγή στην ασφαλιστική κάλυψη όσων εργαζομένων απασχολούνται με τηλε-εργασία.
Από τα 34 εκατομμύρια αφίξεις που “μέτρησε” συνολικά πέρσι ο ελληνικός Τουρισμός, πιστεύεται πως φέτος με δυσκολία θα μπορέσει να διασωθεί το 20% της ταξιδιωτικής κίνησης από το εξωτερικό ποσοστό που μπορεί να πέσει ακόμη και σε χαμηλότερα επίπεδα μέχρι το τέλος της χρονιάς.
Σ΄αυτό το σημείο καλούμε τον Έλληνα πρωθυπουργό που αντιστάθηκε με σθένος στις τουρκικές επιθέσεις να απαλλάξει το κράτος από το πελατειακό δημόσιο του 1 εκατ.  δημοσίων υπαλλήλων.
Ένα δημόσιο που παραμένει άχαστο και αμεταρρύθμιστο 200 χρόνια τώρα.
Αναρωτιέται κανείς που θα βρεθούν τα χρήματα να πληρώνονται οι πλουμιστοί δημόσιοι υπάλληλοι εκ των οποίων οι μισοί θα εργάζονται (βλέπε τα ξύνουν) από τα σπίτια τους.
Ποια επανάσταση και απίδια μάντολες;
Οι Τούρκοι παρέδωσαν απλά τα κλειδιά στο εγχώριο γκουβέρνο και την Εκκλησία και φιλοδοξούν να τα ξαναπάρουν.
Στο μεταξύ τίποτε δεν θα έχει αλλάξει…Τελευτία ελπίδα είναο Κυριάκος.

Γράφει ο Γιώργος Μαχλακης

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΤΕ ΣΦΑΧΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΤ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ MARKETING GREECE ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΤΕ ΣΦΑΧΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΟΤ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ MARKETING GREECE ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΕΤΕ. Reviewed by kolompos on Αυγούστου 23, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια