Μεγάλη η ζημιά στον τουρισμό – Οι Ευρωπαίοι βλέπουν διψήφια ύφεση

 ifesi

Τέλος Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου θα γίνει τελικά η επόμενη αξιολόγηση από τους Θεσμούς, καθώς οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας καθιστούν δυσχερέστερη κάθε αποτίμηση επιπτώσεων και πρόβλεψη για τους επόμενους μήνες.

Οι πληροφορίες από το ευρωπαϊκό στρατόπεδο αναφέρουν ότι οι ξένοι τεχνοκράτες κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση της ζημιάς στο ελληνικό ΑΕΠ από το «κραχ» στον Τουρισμό, επιμένουν ότι η φετινή ύφεση θα είναι διψήφια κι ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα κινηθεί πέριξ του 5,7%. Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει αναθεωρήσει ακόμα επισήμως τις εκτιμήσεις του για το ΑΕΠ, αναμένοντας και τα στοιχεία του Αυγούστου από τον Τουρισμό, ωστόσο όλα δείχνουν ότι τουλάχιστον στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού ο δείκτης θα τοποθετηθεί κοντά στο 8%.

Τα φετινά μεγέθη δεν είναι, πάντως, ο μεγάλος πονοκέφαλος για το οικονομικό επιτελείο, καθώς οι μακροοικονομικοί και δημοσιονομικοί δείκτες είναι επιβαρυμένοι σε όλη την Ευρώπη. Αυτό που «καίει» είναι κατ’ αρχάς το φθινοπωρινό «πακέτο» για τη στήριξη επιχειρήσεων- εργαζομένων κι εν συνεχεία το «πακέτο» των ελαφρύνσεων για το 2021. Κοινός παρονομαστής οι ταμειακές αντοχές.

Μεγάλη η ζημιά στον τουρισμό – Οι Ευρωπαίοι βλέπουν διψήφια ύφεση Μεγάλη η ζημιά στον τουρισμό – Οι Ευρωπαίοι βλέπουν διψήφια ύφεση Reviewed by kolompos on Αυγούστου 31, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια