ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΪΣΤΆΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ..ΑΠΟ ΚΟΛΛΕΓΙΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ 948.000 ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ!!!


ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΪΣΤΆΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ..ΑΠΟ ΚΟΛΛΕΓΙΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ 948.000 ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ!!!

Τα στοιχεία του ΣΕΒ σοκάρουν!Στο δελτίο του Συνδέσμου με θέμα τη σημασία της βιομηχανίας στο ελληνικό παραγωγικό πρότυπο: Μια ιστορία χαμένων ευκαιριών και μεγάλων προσδοκιών με ημερομηνία 16 Ιουλίου 2020 διαβάζουμε ότι η ελληνική οικονομία απασχολεί (2019) 4.301 χιλ. εργαζόμενους, εκ των οποίων το 69% είναι μισθωτοί και το υπόλοιπο 31% αυτοαπασχολούμενοι. Οι 948 χιλ. απασχολούνται στους κλάδους της δημόσιας διοίκησης (αμιγώς δημόσιο), καθώς και εκπαίδευσης και υγείας όπου η πλειοψηφία των εργαζομένων απασχολείται από το δημόσιο.Δηλαδή οι υπάλληλοι του Δημοσίου μετά από 10 χρόνια Μνημόνια αντί να μειώνονται αυξάνονται-κατά περίπου 50 χιλιάδες μόλις μέσα σε δύο χρόνια, από το 2017 στο 2019!Το 2017, σε σύνολο 4.146 χιλ. εργαζομένων, οι απασχολούμενοι στους παραπάνω κλάδους ανέρχονταν σε 890 χιλ. ή σε 21,5% του συνόλου, εκ των οποίων 371 χιλ. στη δημόσια διοίκηση, 296 χιλ. στην εκπαίδευση και 223 χιλ. στην υγεία.Οι δε μισθοί είναι διπλάσιοι και βάλε από ότι στον ιδιωτικό τομέα ειδικά στην εκπαίδευση και τη δημόσια διοίκηση.Όσον λοιπόν αφορά στις αμοιβές της μισθωτής απασχόλησης (περιλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών), το μέσο ωρομίσθιο στην οικονομία (2017) διαμορφώνεται σε €11,2, με τη μεταποίηση πλην πετρελαιοειδών σε €10,1 (και στις υπόλοιπες βιομηχανικές δραστηριότητες σε επίπεδα κατά πολύ υψηλότερα του μέσου όρου της μεταποίησης πλην πετρελαιοειδών), το εμπόριο σε €8,8, τις επαγγελματικές υπηρεσίες σε €8,1, τον τουρισμό σε €6,8, τις κατασκευές σε €5,7 και τη γεωργία, κτηνοτροφία σε €4. Επισημαίνεται ότι το ωρομίσθιο στη δημόσια διοίκηση ανέρχεται σε €15,3, στην εκπαίδευση σε €19,3 και στην υγεία σε €10,3.Έχουμε όλοι ακούσει πολλές ιστορίες και στα Χανιά, ας αναφέρουμε 2-3 έτσι για να περάσει η ώρα, αφού θυμηθούμε τις διαδηλώσεις που γίνονται όταν είναι να φύγει μία υπηρεσία ή οργανισμός από τα Χανιά και το κέντΡο να πάει κάπου αλλού.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν.Υπήρχε κάποτε και προφανώς υπάρχει, μην τον πεθάνουμε κιόλας τον άνθρωπο και δεν τον ξέρουμε, ένας υπάλληλος που ασχολείτο όπως όλοι με τα κομπιούτερ, αλλά παράλληλα είχε και πολιτικές άκρες στο ΠΑΣΟΚ, από αυτές που την δεκαετία του 80, του 90 αλλά και αργότερα σε έκαναν από καθαριστή τζαμιών προϊστάμενο στην Ολυμπιακή στη Νέα Υόρκη.Πραγματικό περιστατικό αυτό, που ξέρουμε από πρώην υπαλλήλους της Ολυμπιακής. Αυτός λοιπόν ο τύπος τέλειωσε ένα κολλέγιο στην Αθήνα και με την βοήθεια όλων, αφού λέγεται πως είχε την..στήριξη και κύκλων τότε πέριξ της πλατείας Μητροπόλεως..κατάφερε με κάποιο τρόπο και έγινε υπάλληλος στην Νομαρχία (τότε). Βασικά μετατάχθηκε από την δουλειά του πέριξ των κύκλων..της Μητροπόλεως ή κάτι τέτοιο, αφού από εκεί ξεκίνησε και μάλιστα εξοβέλισε με συνοπτικές διαδικασίες άλλον υποψήφιο άριστο απόφοιτο Ανωτάτου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος με γνώσεις ειδικές.Παράλληλα και επειδή τις εποχές εκείνες τέλη δεκαετίας του 90 (περίοδος Σημίτη), το ΠΑΣΟΚ έλυνε κι έδενε, κατάφερε στη ζούλα και χωρίς έγκριση της Περιφέρειας τότε που χρειαζόταν αφού ήταν μόνιμος δημόσιος υπάλληλος, να εισπράττει και δεύτερο μισθό από σύμβαση έργου που είχε καταφέρει να έχει με δημοτική επιχείρηση του Δήμου, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου τότε.Κανονικά θα έπρεπε ως δημόσιος υπάλληλος να έχει αποπεμφθεί και να έχει επιστρέψει και τα χρήματα που πήρε τα οποία πρέπει να ήταν για 4-5 χρόνια συνολικά, γύρω στα 50-60 χιλιάρικα αφού από την δεύτερη δουλειά στην οποία φυσικά δεν πήγαινε- αφού δούλευε στη Νομαρχία- έπαιρνε τότε γύρω στα 15.000 ευρώ το χρόνο.Τόσα λεφτά δεν έπαιρνε ούτε από την κανονική του δουλειά!Και όχι μόνο αυτό, όπως αναφέρουμε στον τίτλο κατάφερε με τρομερές πιέσεις, παρακάλια, λυτούς και δεμένους εκεί γύρω στο 2010-2011 να γίνει και προϊστάμενος!Φυσικά δεν είχε τις γνώσεις οπότε όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, την τελευταία δεκαετία αλλά όχι μόνο, και πιο πριν αυτό γινόταν, όλοι όσοι συνεργάστηκαν μαζί του εκτός από θυμό και οργή, κάποια στιγμή και επειδή το κακό παράγινε, αφού είδαν κι απόειδαν άρχισαν να σχολιάζουν χαμηλόφωνα στην αρχή, πιο δυνατά στη συνέχεια και..δημόσια στο τέλος αυτή την ιστορία, γελώντας και μακαρίζοντας την τύχη τους που δεν είχαν κι αυτοί ανάλογη πορεία.Έτσι κι αλλιώς αυτός μάθαινε από αυτούς και μετά πουλούσε τις γνώσεις ως δικές του. Έτσι μάθαμε κι εμείς την ιστορία από μία τέτοια δημόσια συζήτηση μεταξύ συναδέλφων του εντός κι εκτός υπηρεσίας. Θα μου πείτε ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος ήταν. Σωστά. Αλλά να φανταστείτε ήταν τόσο ικανός που κατάφερε και έπεισε τον άνθρωπο που συνεργαζόταν στην δεύτερη παράνομη υπηρεσία του και του σχεδίασε τη βίλα στην οποία μένει τώρα κάπου στο..Ακρωτήρι. Το ερώτημα είναι ότι επειδή κι εκείνος ήταν αρπαχτικό, δεν ξέρουμε ποιος έριξε τελικά ποιον στα λεφτά και στη μοιρασιά, αν και οι δύο τα έβγαζαν χωρίς κόπο από το...ίδρυμα.Και όχι μόνο αυτό.Παντρεύτηκε την κόρη άλλου ακόμα πιο πράσινου στελέχους του κινήματος, η οποία και αυτή σιγά σι


Γράφει ο Μανούσος Νικολακάκης
ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΪΣΤΆΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ..ΑΠΟ ΚΟΛΛΕΓΙΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ 948.000 ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ!!! ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ.ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΡΟΪΣΤΆΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ..ΑΠΟ ΚΟΛΛΕΓΙΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ 948.000 ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ. 1 ΣΤΟΥΣ 3 ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ!!! Reviewed by kolompos on Ιουλίου 30, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια