Εκδικάζονται οι αγωγές της Μονής Αγίας Τριάδας, κατά των οικιστών του Σταυρού| Τι υποστηρίζουν οι οικιστές για τα ποσά που ζητά η Εκκλησία


Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου οι οικιστές της περιοχής του Σταυρού Ακρωτηρίου Χανίων, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα του Δήμου Χανίων με στόχο να ενημερώσουν την κοινή γνώμη, για το πρόβλημα τους, καθώς έφτασε η ώρα της εκδίκασης των αγωγών, που έχει καταθέσει εναντίον τους, η Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας.

Σε σχετική ενημέρωσή τους ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών Σταυρού Παύλος Κουλιέρης και το μέλος του Συλλόγου, Μιχαήλ Π. Λαμπαθάκης αναφέρουν τα εξής:

«Ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικιστών Σταυρού Παύλος Κουλιέρης και ο Μιχαήλ Π. Λαμπαθάκης ως μέλος του Συλλόγου, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να έρθουν σε επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό καθώς επίσης τον Επίσκοπο Δορυλαίου και Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος κ.κ. Δαμασκηνό.

Όσες προσπάθειες και αν έγιναν κατακρημνίστηκαν, είτε σε κλήσεις τηλεφωνικές που δεν απαντήθηκαν, είτε σε προτροπές από πλευράς τους να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, για να διευθετηθούν μεταξύ τους εκκλησιαστικά ζητήματα, είτε εισέπραξαν οι Κουλιέρης, Λαμπαθάκης, αμέλεια από πλευράς των Ιεραρχών, στις περιπτώσεις που είχε συμφωνηθεί να προγραμματίσουν κάποιο ραντεβού.

Με όλο αυτό το κλίμα και τις συνθήκες τραυματικής, μηδενικής επικοινωνίας, το μόνο που συνέβη ήταν να φτάσει η ημερομηνία που έπρεπε να παρουσιαστούν όσοι κάτοικοι είχαν λάβει αγωγές στο δικαστήριο. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής ήταν ο Μιχαήλ π. Λαμπαθάκης να αποχωρήσει από κάθε προσπάθεια επικοινωνίας με τους Ιεράρχες, διατυπώνοντας γραπτώς την απόφαση του αυτή στον Επίσκοπο Δορυλαίου και Ηγούμενο της Μονής κ.κ. Δαμασκηνό.

Τέλος να σας ενημερώσουμε πως όλο αυτό το διάστημα το οποίο αφορούσε από το φθινόπωρο έως και πριν λίγες ημέρες, η στάση που τήρησαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Παύλος Κουλιέρης και ο Μιχαήλ π. Λαμπαθάκης, διεπόταν από αγάπη, σεβασμό, ηρεμία, πνευματική εγρήγορση, ταπεινότητα έναντι του σχήματος των δύο ιεραρχών, σύνεση λόγου και καθαρότητα σκέψεων.

Στόχος τους ήταν να έρθουν τα δύο μέρη σε επικοινωνία αγάπης ώστε να γίνει κατανοητό γιατί οι κάτοικοι του Σταυρού επιμένουν να μη δέχονται τα εξωφρενικά υπέρογκα τιμήματα γης των 250.000 και 150.000 ανά στρέμμα γης που η Ιερά μονή μέσω των υπευθύνων της ζητάει.

Οι κάτοικοι από χρόνια τώρα, ζητούν να πληρώσουν τη γη που έχτισαν τις ζωές τους και δημιούργησαν οικογένειες σε τιμές λογικές, σε τιμές που ισχύουν και για τις όμορες περιοχές, σε τιμές που έχουν εκτιμήσει τα δύο γραφεία Ορκωτών Εκτιμητών και η Εφορία που ασχολήθηκαν με το θέμα. Παρά ταύτα δεν υπήρξε ίχνος συγκίνησης από τους δύο ιεράρχες, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η κατάσταση σε μεταξύ των δύο μερών, τοπίο γκρίζο. 

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου πραγματοποιείται Συνέντευξη Τύπου στην Αίθουσα του Δήμου Χανίων όπου μέσω των ΜΜΕ σε Κρήτη και Αθήνα θα ενημερωθούν οι συμπολίτες μας και όχι μόνο για το πρόβλημα των Οικιστών κατοίκων του χωριού Σταυρός Ακρωτηρίου στα Χανιά».

Εκδικάζονται οι αγωγές της Μονής Αγίας Τριάδας, κατά των οικιστών του Σταυρού| Τι υποστηρίζουν οι οικιστές για τα ποσά που ζητά η Εκκλησία Εκδικάζονται οι αγωγές της Μονής Αγίας Τριάδας, κατά των οικιστών του Σταυρού| Τι υποστηρίζουν οι οικιστές για τα ποσά που ζητά η Εκκλησία Reviewed by kolompos on Ιανουαρίου 28, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια