Σε πανικό ο Παπαγγελόπουλος ζητά την εξαίρεση του Θ.Πλεύρη από τηνΠροανακριτική


Η ώρα της κρίσης για τον Παπαγγελόπουλο

Σε μία δήλωση που δεν τεκμηριώνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ζητά την εξαίρεση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θάνου Πλεύρη, από την Προανακριτική Επιτροπή, που διερευνά τυχόν παρεμβάσεις του, στην Δικαιοσύνη στη σκευωρία της Novartis.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, χωρίς ουσιαστικό λόγο και στηριζόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», ζητά τον «αποκλεισμό» του Θάναση Πλεύρη από την Προανακριτική Επιτροπή.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου:

«Πληροφορήθηκα από την εφημερίδα «Kυριακάτικη Δημοκρατία» ότι ο κ. Σαμαράς πριν λίγα χρόνια αποκαλούσε τον κ. Θάνο Πλεύρη, Ναζί και δεν τον ήθελε στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Σήμερα ο κ. Πλεύρης είναι δικηγόρος του κ. Σαμαρά σε μήνυσή του για υπόθεση απολύτως σχετική με τη Novartis.

Ταυτόχρονα ο κ. Πλεύρης ως μέλος της προκαταρκτικής επιτροπής, η οποία συστάθηκε μετά από μήνυση πάλι του κ. Σαμαρά και πάλι για την υπόθεση Novartis, εκτελεί χρέη εισαγγελέα σε βάρος μου.

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές εάν υπάρχει ίχνος ευθιξίας είτε ο κ. Πλεύρης δεν πρέπει να ξαναεμφανισθεί στην προκαταρκτική επιτροπή είτε η ίδια η επιτροπή θα του απαγορεύσει την είσοδο, θα τον εξαιρέσει και θα τον αποπέμψει από τις εργασίες της.

Αμέσως μετά την κατάθεση του εισαγγελέα κ. Αθανασίου, κατάθεση η οποία εκβιάσθηκε από την πλημμυροπαθή κ. Ράικου και τους προστάτες της, θα ενημερώσω επισήμως τον πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής και τον ελληνικό λαό για όλες τις συνειδητές και απροκάλυπτες παραβιάσεις του Συντάγματος, για όλα τα επικίνδυνα για τη Δημοκρατία κοινοβουλευτικά και νομικά πραξικοπήματα και για όλες τις άθλιες μεθοδεύσεις σε βάρος μου».

Πλεύρης: «Στη δίκη που επικαλείται ο Παπαγγελόπουλος μάρτυρας με την πλευρά Βαξεβάνη ήταν ο Ραγκούσης»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θάνος Πλεύρης, με δήλωσή του στο parapolitika.gr, απάντησε στο αίτημα που διατύπωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Ακόμα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάνει μία αποκάλυψη αναφέροντας ότι στη δίκη που επικαλείται ο πρώην υπουργός, μάρτυρας με την πλευρά Βαξεβάνη ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης, επίσης μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής.

Η δήλωση του Θάνου Πλεύρη έχει ως εξής:

«Ως νομικός, σέβομαι το δικαίωμα του κάθε εξεταζομένου να θέτει επίσημα ένα τέτοιο αίτημα ακόμη και να κάνει προσωπική αναφορά. Ωστόσο θα απαντήσω σύμφωνα με όσα προβλέπονται στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δίκη στην οποία αναφέρεται ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν συνιστά λόγο εξαίρεσής μου από μέλος της Προανακριτικής και να θυμίσω ότι στην ίδια δίκη για την οποία κάνει λόγο ο κ. Παπαγγελόπουλος, μαρτυράς από την πλευρά του κ. Βαξεβάνη ήταν το επίσης μέλος της Προανακριτικής, κ. Ραγκούσης».

Σε πανικό ο Παπαγγελόπουλος ζητά την εξαίρεση του Θ.Πλεύρη από τηνΠροανακριτική Σε πανικό ο Παπαγγελόπουλος ζητά την εξαίρεση του Θ.Πλεύρη από τηνΠροανακριτική Reviewed by kolompos on Ιανουαρίου 27, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια