Εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η ντροπιαστική ήττα: Στο στόχαστρο κορυφαίοι «Τσιπροφύλακες»



Ένας μεγάλος κύκλος εσωστρέφειας έχει ξεκινήσει από την Κυριακή το βράδυ στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον εκλογικό διασυρμό, που κανείς δεν γνωρίζει πώς και πότε θα καταλήξει, καθώς είναι η πρώτη στρατηγικής σημασίας εκλογική ήττα που υφίσταται ως κόμμα.


Μάλιστα ήδη, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επιχειρούν με διαρροές να κατευθύνουν τη συζήτηση περί ευθυνών μακριά από τον Αλέξη Τσίπρα, με τα βέλη να κατευθύνονται εν πρώτοις στον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, για τον οποίο λέγεται ότι ευθύνεται για τη λάθος πρόβλεψη του αποτελέσματος αλλά και για το ότι έδινε στο Μαξίμου μία εντελώς λανθασμένη εικόνα, πριν το ξεκίνημα της επίσημης προεκλογικής περιόδου, αλλά και καθ’ όλη τη διάρκειά της.




Είναι χαρακτηριστικό πως νωρίς το απόγευμα της Κυριακής ο κ. Βερναδάκης, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κουμουνδούρου, επέμενε πως, σύμφωνα με τις δικές του μετρήσεις, η διαφορά δεν ξεπερνούσε το 4%.


Στο κάδρο των ευθυνών έχει μπει επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Κάποιοι τον κατηγόρησαν για λάθος επικοινωνιακή τακτική το τελευταίο διάστημα και ιδρυματοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου. Ο πιο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση, ενώ δεν έλειψαν και οι επικρίσεις για τη διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι αλλά και για αποξένωση του πρωθυπουργού από τον κομματικό ιστό και την κοινωνία.


Αλλά και ο Νίκος Παππάς δεν έχει ξεφύγει από την κριτική των συντρόφων του, καθώς του χρεώνουν το σκάνδαλο με τον Μανώλη Πετσίτη αλλά και τα ευτράπελα στην ΕΡΤ.


Άλλο ένα πρόσωπο που επίσης επικρίνεται για τους χειρισμούς και το ύφος του είναι ο Παύλος Πολάκης. Η κριτική προέρχεται κυρίως από την πλευρά των «53», οι οποίοι υποστηρίζουν πως το προκλητικό ύφος του υπουργού και οι συνεχείς αναρτήσεις του στα social media εναντίον δημοσιογράφων, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και προσώπων είχαν αρνητικό αντίκτυπο στην κυβέρνηση αλλά και στο κόμμα.


Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι τη «νύφη» –προκειμένου ο κ. Τσίπρας να μείνει αλώβητος ώστε να δώσει τη μάχη των εθνικών εκλογών παίζοντας όσες πιθανότητες έχει– θα την «πληρώσουν» και στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου, στο οποίο καταλογίζονται τραγικά λάθη που ευθύνονται τόσο για την ήττα όσο και για τη μεγάλη διαφορά υπέρ της Ν.Δ.


Οι πιο ρεαλιστές, πάντως, παραδέχονται – όπως έκανε χθες ο Νίκος Φίλης σε δηλώσεις του – ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές είναι να καταφέρει να μειώσει τη διαφορά, ανεβάζοντας όσο μπορούν το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ από το 23%, καθώς προβλέπουν ότι η Ν.Δ. θα ανεβάσει σίγουρα τα ποσοστά της...




Εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η ντροπιαστική ήττα: Στο στόχαστρο κορυφαίοι «Τσιπροφύλακες» Εμφύλιο στον ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί η ντροπιαστική ήττα: Στο στόχαστρο κορυφαίοι «Τσιπροφύλακες» Reviewed by kolompos on Μαΐου 28, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια