Δημοσκοπήσεις-«κόλαφος» για Κυβέρνηση και υποψηφίους ΣΥΡΙΖΑ στη Β. Ελλάδα: Βουλιάζουν στις λάσπες των «Πρεσπών»



Όλες οι δημοσκοπήσεις του τελευταίου έτους αλλά και όσες διεξάγονται το τελευταίο διάστημα και αφορούν τη Βόρεια Ελλάδαδείχνουν ξεκάθαρα πως οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ στη Μακεδονία κι όχι μόνο, για τις δημοτικές εκλογές, πληρώνουν το «μάρμαρο» της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μάλιστα, αυτό το αρνητικό κλίμα ένιωσε καλά στο πετσί του ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στο πρόσφατο ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη που -εκτός των άλλων- ήρθε αντιμέτωπος και με τον επιχειρηματικό κόσμο, ο οποίος τις περισσότερες φορές κινείται ανεξάρτητος από τλέτοιου είδους ζητήματα.

Κάποιοι δεν θέλουν να έχουν επαφή με τη γειτονική χώρα, κάποιοι άλλοι συμπαρατάσσονται με την κυβέρνηση πιστεύοντας ότι οι μπίζνες είναι πάνω από τη διπλωματία και την πολιτική. Όμως, αυτό που αναδεικνύεται ως βασικό συμπέρασμα είναι ότι στη Βόρεια Ελλάδα επικρατεί αναβρασμός και το Μακεδονικό «θάβει» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών ανέδειξαν αυτή την οργή που επικρατεί και η οποία εκφράζεται με την αρνητική αποδοχή που έχει το κυβερνών κόμμα και οι υποψήφιοί του. Σε σημείο μάλιστα που να κινδυνεύουν με εξαφάνιση ακόμη και νυν περιφερειάρχες, όπως ο κ. Καρυπίδης.

Ούτε λόγος βεβαίως για εκλογή του εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ στην κεντρική Μακεδονία, του δημοσιογράφου κ. Γιαννούλη για τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας πήγε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Την ίδια στιγμή, σε τραγική κατάσταση βρίσκεται η υποψηφιότητα της Κατερίνας Νοτοπούλου παρά τις ενέσεις… επικοινωνιακής διαχείρισης της εικόνας της που επιχειρήθηκε το τελευταίο διάστημα. Η εκλεκτή του Μαξίμου πρώην υφυπουργός όχι μόνο δεν μπορεί να «χτυπήσει» τον γαλάζιο κ. Ταχιάο, αλλά αντίθετα κινδυνεύει να βρεθεί ακόμη και στην τελευταία θέση των υποψηφίων και να υποστεί μια συντριβή ανεπανάληπτη.

Μάλιστα, σε δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε εχθές, της Opinion Poll για λογαρισμό της εφημερίδας «Karfitsa», στο ερώτημα ποιον θα ψηφίζατε για δήμαρχο αν γίνονταν οι εκλογές την επόμενη Κυριακή, προηγείται ο Νίκος Ταχιάος με 15,7% και ακολουθούν οι Γ. Ορφανός με 12,3%, Κ. Ζέρβας με 9,8%, Σ. Βούγιας με 9,7%, Π. Ψωμιάδης με 6,9% και Κ. Νοτοπούλου με 6,5%.

Στην ίδια δημοσκόπηση έγινε στους συμμετέχοντες και το ερώτημα ποιο κομμα θα ψήφιζαν αν την επόμενη Κυριακή είχαμε βουλευτικές εκλογές.

Στην ερώτηση αυτή (και με αναγωγή επί των εγκύρων) η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 33%, έναντι μόλις 12,7% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 5,5%, ΚΙΝΑΛ με 5% και ΚΚΕ με 3%.
Τα υπόλοιπα κόμματα δεν συγκεντρώνουν ποσοστό τέτοιο που να τους εξασφαλίζει την είσοδο στη Βουλή.

Ακόμη κι αν η κ. Νοτοπούλου ή ο κ. Γιαννούλης έχουν προσόντα για να υπηρετήσουν την Αυτοδιοίκηση βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο εξαιτίας της υπόθεσης της ονομασίας των Σκοπίων. Κι όλοι οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και περιφέρειες της Βόρειας Ελλάδας (κι όχι μόνο) χρεώνονται την «επιτυχία» της συμφωνίας των Πρεσπών.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα πολιτικής κατάρρευσης του κυβερνώντος κόμματος έγινε η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, εκεί που αναδείχθηκαν και τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν με τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα προϊόντα τους.

Όσο κι αν προσπαθούν στο Μαξίμου να ρίξουν τους τόνους και να πουν ότι δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες (στοχοποιώντας κατά κύριο λόγο τον πρόεδρο του επαγγελματικού επιμελητηρίου, κ. Ζορπίδη), η αλήθεια είναι ότι η εφαρμογή της συμφωνίας στην καθημερινότητα και στο εμπόριο είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Ο πρωθυπουργός έγινε δέκτης παραπόνων για τα «μακεδονικά» προϊόντα που πλασάρουν οι γείτονες, ενώ η ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης διεξήχθη υπό πρωτοφανή αστυνομικό κλοιό.

Το επόμενο μεγάλο στοίχημα του Τσίπρα είναι ασφαλώς η επίσκεψή του στα Σκόπια μαζί με 10 υπουργούς και υφυπουργούς και πολλούς επιχειρηματίες. Στο Μαξίμου και στα φιλοκυβερνητικά μέσα θέλουν να προσδώσουν χαρακτήρα ιστορικό στην επίσκεψη και να αναδείξουν τα τεράστια οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη που έχουν προκύψει μετά τη συμφωνία των Πρεσπών.

Μαζί με τον πρωθυπουργό θα είναι ο Ευ. Αποστολάκης, ο Γ. Δραγασάκης, ο Γ. Σταθάκης, ο Ν. Παππάς, ο Χρ. Σπίρτζης κ.λπ. με στόχο να υπογραφούν πολλές συμφωνίες σε διάφορους τομείς ώστε να «επικοινωνηθεί» η επίσκεψη ως μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης.

Πλέον η ελληνική κυβέρνηση καλείται να διαχειριστεί μια συμφωνία που θα βγάζει καθημερινά πλείστα προβλήματα, σε καθεστώς απίστευτης πίεσης από την πλευρά των Ελλήνων που δεν μπορούν να την αποδεχθούν.

Κι αν για το Μαξίμου οι διαμαρτυρίες οργανώνονται από ακραίους εθνικιστές, η αλήθεια φαίνεται κυρίως στις έρευνες που κάνουν οι δημοσκόποι.

Και οι οποίες δείχνουν ότι 7 στους 10 Ελληνες δεν πιστεύουν ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι καλή, ενώ πάνω από τα Τέμπη τα ποσοστά του κυβερνώντος κόμματος είναι τραγικά σε σύγκριση με τον μέσο όρο στην υπόλοιπη χώρα

Δημοσκοπήσεις-«κόλαφος» για Κυβέρνηση και υποψηφίους ΣΥΡΙΖΑ στη Β. Ελλάδα: Βουλιάζουν στις λάσπες των «Πρεσπών» Δημοσκοπήσεις-«κόλαφος» για Κυβέρνηση και υποψηφίους ΣΥΡΙΖΑ στη Β. Ελλάδα: Βουλιάζουν στις λάσπες των «Πρεσπών» Reviewed by kolompos on Μαρτίου 31, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια