Ο", κ. Άρης Παπαδογιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων

Ο", κ. Άρης Παπαδογιάννης, συνοδευόμενος από μέλη του συνδυασμού, επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου, στα γραφεία της ΙΜΚΑ, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό.


Σε μία συζήτηση που εξελίχθηκε σε πολύ ζεστό κλίμα ο κ. Παπαδογιάννης τόνισε ότι πέρα από ιδιαίτερη χαρά και τιμή, η σημερινή επίσκεψη στον Μητροπολίτη αποτελεί συνειδητή επιλογή να ξεκινήσει τις επισκέψεις από την εκκλησία και να ζητήσει την ευχή και την ευλογία του.

Ο κ. Παπαδογιάννης αναφέρθηκε στον πολύ μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση που έχει στο πρόσωπο του Σεβασμιώτατου, μιας χαρισματικής προσωπικότητας με μια έμφυτη ανησυχία για τη βελτίωση των ζητημάτων όχι μόνο του ποιμνίου του, αλλά και των Χανίων γενικότερα. Αναφέρθηκε όχι μόνο στο πνευματικό του έργο, αλλά και στο εξαιρετικά πλούσιο κοινωνικό έργο, το οποίο παρέχει η Εκκλησία, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Επεσήμανε τον διακριτό και ιδιαίτερο ρόλο της εκκλησίας και ότι προσβλέπει σε μια εξαιρετικά στενή και εποικοδομητική σχέση με την Εκκλησία καθώς η έννοια της αλληλεγγύης βρίσκεται σε κεντρική θέση στο όραμα του για τα Χανιά.


Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός αφού ευχαρίστησε για την επίσκεψη του τον κ. Παπαδογιάννη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το να ξεκινήσει με τις ευλογίες της εκκλησίας είναι κάτι που τον τιμά ιδιαίτερα.

Τόνισε ότι αυτό που ζητάει από την πλευρά της εκκλησίας είναι συνεργασία, ειλικρίνεια και σεβασμό στον διακριτό της ρόλο, όχι για να δοξαστεί κανείς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αλλά για όλους τους ανθρώπους καθώς και την εκκλησία γενικότερα αφού οι άνθρωποι αποτελούν το σώμα της. Ενημέρωσε για τον διπλό ρόλο της εκκλησίας, να σταθεί δίπλα στον άνθρωπο τόσο πνευματικά όσο και κοινωνικά και ότι ανά τους αιώνες το πνεύμα της εκκλησίας είναι η συνεργασία με τους θεσμούς με επίκεντρο την στήριξη του ανθρώπου, κάτι που φαίνεται και από το βυζαντινό σύμβολο με τον δικέφαλο αετό όπου το ένα κεφάλι συμβολίζει την πολιτεία και το άλλο την εκκλησία, σε ένα σώμα κάτω από το ίδιο στέμμα.

Ο", κ. Άρης Παπαδογιάννης, υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Ο", κ. Άρης Παπαδογιάννης,  υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Reviewed by kolompos on Φεβρουαρίου 28, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια