Ντόρα Μπακογιάννη: Να κινηθεί άμεσα ο κρατικός μηχανισμός | Τα 10. εκ. είναι αστείο ποσό φώτο



Για τις καταστροφές που υπέστη ο Νομός Χανίων, από την πρόσφατη κακοκαιρία, ενημερώθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη το οποίο επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης, συνοδευόμενη από τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αλ. Μαρκογιαννάκη, τον καθηγητή Κωνσταντίνο Συνολάκη και τον πρώην Δήμαρχο Χανίων Κυριάκο Βιρβιδάκη. 

Η κ. Μπακογιάννη ανέφερε πως το ποσό των 10 εκ. ευρώ που ανακοίνωσε πως θα δώσει ως πρώτη χρηματοδότηση η Κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών, είναι πολύ λίγα και πως χρειάζονται τουλάχιστον 100 εκ. ευρώ. 

Η Ντόρα Μπακογιάννη τόνισε πως ο κρατικός μηχανισμός θα πρέπει να κινηθεί άμεσα και πως υπάρχουν ειδικά κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον σκοπό αυτό και τα οποία πρέπει να αξιοποιηθούν.

Μάλιστα η πρώην υπουργός τόνισε πως δεν έχουν υποστεί μόνο τεράστιες ζημιές οι υποδομές στα Χανιά, αλλά και οι περιουσίες των ανθρώπων. 

«Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ότι περίμενα. Είναι πολύ χειρότερα διότι αυτή τη στιγμή έχουμε τεράστιες καταστροφές σε ολόκληρο το επαρχιακό δίκτυο. Είναι μια κατάσταση που ακόμα και σήμερα δεν έχουμε επαφή με το σύνολο του Νομού. Βεβαίως το πρώτο θέμα είναι οι διανοίξεις, ώστε η επαφή να είναι εφικτή. Το δεύτερο θέμα είναι η λεπτομερής καταγραφή, έτσι ώστε τέλος της εβδομάδος να έχουμε τα τεχνικά δελτία και να προχωρήσει η κυβέρνηση σε άμεση χρηματοδότηση. Άκουσα ότι ο κ. Σπίρτζης είπε για 10 εκ. 10 εκατομμύρια είναι αστείο ποσό για το μέγεθος της καταστροφής. Δεν το λέω ως μηχανικός, αλλά με όποιον μηχανικό μίλησα κανείς δεν θεωρεί ότι με 10 εκ.είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν οι άμεσες ανάγκες, όχι οι μακροπρόθεσμες» τόνισε μεταξύ άλλων η Ντόρα Μπακογιάννη. 

Από την πλευρά του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κρήτης, Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης, τόνισε ότι το κλιμάκιο της Νέας δημοκρατίας είναι στα Χανιά για να συνδράμει όσο μπορεί.  «Τις τελευταίες ημέρες σχεδόν, σε ολόκληρη την Κρήτη αλλά κυρίως εδώ στα Χανιά έχουμε βιώσει πρωτόγνωρες καταστάσεις, δυστυχώς θρηνούμε την απώλεια ενός ανθρώπου, γέφυρες έχουν καταστραφεί, οι δρόμοι είναι κλειστοί, είμαστε εδώ όχι για να καταλογίσουμε ευθύνες γιατί ευθύνες υπάρχουν και είναι συγκεκριμένες, αλλά είμαστε εδώ για να έχουμε πλήρη ενημέρωση για το μέγεθος της ζημιάς, περιμένουμε να γίνει απόλυτη καταγραφή ζημιών και σε επίπεδο περιφέρειας αλλά και σε επίπεδο καλλιεργειών και επιχειρήσεων»

Ντόρα Μπακογιάννη: Να κινηθεί άμεσα ο κρατικός μηχανισμός | Τα 10. εκ. είναι αστείο ποσό φώτο Ντόρα Μπακογιάννη: Να κινηθεί άμεσα ο κρατικός μηχανισμός | Τα 10. εκ. είναι αστείο ποσό φώτο

Reviewed by kolompos on Φεβρουαρίου 27, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια