Ποιοι δεν θα πληρώνουν πλέον το Τέλος Επιτηδεύματος



Εξαιρούνται από την καταβολή του Τέλους Επιτηδεύματοςπλέον συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών, σύμφωνα με εγκύκλιο που έχει εκδώσει ηΑνεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Συγκεκριμένα, με τις κοινοποιούμενες διατάξεις καταργείται, για λόγους νομοτεχνικούς, η υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος500 ευρώ από τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσειςκαι τους Συνεταιρισμούς Εργαζομένων, καθώς οι εν λόγωΦορείς Κοινωνικής καιΑλληλέγγυας Οικονομίας,γενικώς από την υποχρέωση καταβολής του τέλους.

Επίσης ορίζεται ότι από το φορολογικό έτος 2018 και μετά εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος οι αγρότες - μέλη αγροτικών συνεταιρισμών που πληρούν τις προϋποθέσεις του άρθρου 8 του ν. 4384/2016, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, οι σχολικοί συνεταιρισμοί, οι Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας με τη μορφήΚοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ή Συνεταιρισμού Εργαζομένων, καθώς και οι επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφής που βρίσκονται σε εκκαθάριση, πτώχευση ή αδράνεια.

Σε περίπτωση που η αδράνεια δεν καταλαμβάνει ολόκληρο το φορολογικό έτος εφαρμόζεται αναλογικά η παράγραφος 2 του άρθρου 31 του ν. 3986/2011.

Ποιοι δεν θα πληρώνουν πλέον το Τέλος Επιτηδεύματος Ποιοι δεν θα πληρώνουν πλέον το Τέλος Επιτηδεύματος

Reviewed by kolompos on Ιανουαρίου 01, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια