Δέσμευση Μητσοτάκη: «Κανένα παιδί εκτός Παιδικών Σταθμών» (εικόνες, νideo)

Η επίσκεψη του Κυριάκου στα Γρεβενά
Σάλο έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη και κυρίως στο γονείς μικρών παιδιών η ωμή παραδοχή της Κυβέρνησης, τόσο μέσω της κατά τα άλλα λαλίστατης υπουργού Θ. Φωτίου όσο και μέσω του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Δημήτρη Καρέλα, ότι περίπου 35.000 παιδιά μένουν εκτός προγράμματος παιδικών σταθμών. Σύμφωνα μάλιστα με την αρμόδια υπουργό τα παιδιά θα μείνουν εκτός δομών γιατί... δεν υπάρχουν παιδικοί σταθμοί.
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνει την υπόσχεση που είχε δώσει σε συνάντηση του με νεαρές μητέρες ότι «κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικών σταθμών με κυβέρνηση Ν.Δ.».
Θαυμάζω πάρα πολύ την εργαζόμενη Ελληνίδα μάνα. Δεσμεύομαι οτι κανένα παιδί δεν θα μένει εκτός παιδικών σταθμών με κυβέρνηση Ν.Δ.
"Να δώσουμε στα παιδιά μας πρόσβαση σε ποιοτική προσχολική αγωγή σε επίπεδο βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών αλλά και σε επίπεδο νηπιαγωγείων για να μην δημιουργούμε ανισότητες που θα κυνηγούν τα παιδιά για όλη τους τη ζωή", είχε τονίσει τότε σε συζήτηση που είχε με νέες μητέρες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου, επισημαίνοντας πως σύμφωνα με όσα λένε οι επιστήμονες μέχρι τα έξι έτη διαμορφώνονται οι βασικές συνάψεις του εγκεφάλου.
"Και εάν δεν υπάρχουν οι προσλαμβάνουσες παραστάσεις σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά θα ξεκινήσουν το σχολείο μειονεκτικά. Θα είναι η ζωή, για αυτά τα παιδιά, μονίμως ένας αγώνας δρόμου για να καλύψουν το χαμένο έδαφος", είχε υπογραμμίσει.
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ




Δέσμευση Μητσοτάκη: «Κανένα παιδί εκτός Παιδικών Σταθμών» (εικόνες, νideo) Δέσμευση Μητσοτάκη: «Κανένα παιδί εκτός Παιδικών Σταθμών» (εικόνες, νideo) Reviewed by kolompos on Αυγούστου 31, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια