Θα σε κάψει ο Θεός με αυτό που έκανες! Μπαμπέσικη παρέμβαση Βαρθολομαίου για το Σκοπιανό!



Με πρωτοβουλία του Οικονομικού Πατριαρχείου, η Εκκλησία της ΠΓΔΜ ζητεί να επανέλθει στην κανονικότητα υπό τον τίτλο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδων ενώ επιπλέον αιτείται να υπάγεται στην αρμοδιότητα του Φαναριού.


Φαίνεται πως ο κκ. Βαρθολομαίος έπεισε τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ που επισκέφθηκε το Πατριαρχείο στις 10 Απριλίου, ώστε να επανέλθει η Εκκλησία της ΠΓΔΜ στην κανονικότητα, χωρίς το προσωνύμιο «Μακεδονική».

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος «εξέτασε το αίτημα της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, που υποστηρίχθηκε καί διά επιστολής του Ζόραν Ζάεφ για ανάληψη πρωτοβουλίας επαναφοράς τῆς Εκκλησίας αυτής στήν κανονικότητα υπό τον τίτλο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδων και αποφάσισε να επιληφθεί και να πράξει τα δέοντα».

Αναλυτικά:

Πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριαρχείου για επαναφορά της Εκκλησίας της ΠΓΔΜ στην κανονικότητα «υπό τον τίτλο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδων»

Η Αγία καί Ιερά Σύνοδος, που συνήλθε χθες υπό την προεδρία της Α.Θ.Παναγιότητος, εξέτασε το αίτημα της σχισματικής Εκκλησίας των Σκοπίων, που υποστηρίχθηκε καί διά επιστολής του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, για ανάληψη πρωτοβουλίας επαναφοράς τῆς Εκκλησίας αυτής στήν κανονικότητα υπό τον τίτλο της Αρχιεπισκοπής Αχρίδων, καί αποφάσισε να επιληφθεί και να πράξει τα δέοντα πάντα υπό τους απαράβατους, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της αρχιγραμματειας της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, όρους των ιστορικοκανονικων αρμοδιοτήτων καί προνομίων του πρωτόθρονου Οικουμενικου Πατριαρχείου»

Θα σε κάψει ο Θεός με αυτό που έκανες! Μπαμπέσικη παρέμβαση Βαρθολομαίου για το Σκοπιανό! Θα σε κάψει ο Θεός με αυτό που έκανες! Μπαμπέσικη παρέμβαση Βαρθολομαίου για το Σκοπιανό!

Reviewed by kolompos on Μαΐου 31, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια