ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ! ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ… «ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ» ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ! Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ, ΤΑ ΟΥΙΣΚΙ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΑ ΚΥΠΕΛΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤO… «ΠΑΡΕ ΤΟ ΝΤΕΦΙ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΤΟ ΚΕΦΙ» ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ! (ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 




Η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής αποτελεί μία ιστορική υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας με συμπαγή συγκρότηση, ομοιογενή επιχειρησιακή δράση και συνεχή θετική προσφορά στον αστυνομικό θεσμό και την ελληνική κοινωνία.


Έχουν σημειωθεί όμως κατά καιρούς περιστατικά από κάποιους αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης που μάλλον δεν είναι και τόσο υπεύθυνοι όσο θα έπρεπε.  Οι βραδινές βάρδιες είναι και οι πιο δύσκολες, γι αυτό και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ευθύνη και επαγγελματισμό.

Κατά καιρούς έχουν καταγγελθεί περιστατικά με αστυνομικούς σε ρόλο «νταβατζήδων» να ζητούν προστασίες από νυχτερινά μαγαζιά, περιπολικά να σταματούν απ΄έξω για δήθεν έλεγχο, να φωνάζουν τον υπεύθυνο και ο τελευταίος να τους δίνει ένα μπουκάλι της αρεσκείας τους με όλα τα παρελκόμενα (πάγο, κόκα κόλες) και να φεύγουν χωρίς να μπαίνουν καν στο χώρο του καταστήματος.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που είναι πιο …«θαρραλέοι», αλλά και θρασείς. Ξημερώματα Σαββάτου (28/04), ένα περιπολικό σταματάει έξω από νυχτερινό μαγαζί  στο Γαλάτσι με ζωντανή ελληνική μουσική.


«Εκείνη την ώρα έμπαινα στο μαγαζί με την παρέα μου για να διασκεδάσουμε. Βλέπουμε το περιπολικό της Άμεσης Δράσης να σταματάει και δύο αστυνομικούς να μπαίνουν με τις στολές μέσα στο μαγαζί. Για έλεγχο φανταστήκαμε. Τι άλλο θα μπορούσαμε να υποθέσουμε; Κι όμως δεν ήταν αυτός ο λόγος. Οι αστυνομικοί μίλησαν με τον υπεύθυνο σε χαλαρούς και φιλικούς τόνους και άραξαν στο μπαρ παραγγέλνοντας δύο ουίσκι. Η μπαργούμαν – τους ήξερε μάλλον – αφού τους χαιρέτησε, τους τα έβαλε σε χάρτινα κυπελλάκια (take away cafe). Δυστυχώς στη φωτογραφία φαίνεται ο ένας από τους δύο αστυνομικούς με το μπουφάν. Ο άλλος φορούσε και αλεξίσφαιρο. Αφού ήπιανε από δύο ποτά ο καθένας και από ένα σφηνάκι, χαιρέτησαν σαν … κύριοι και έφυγαν να συνεχίσουν μάλλον την υπηρεσία τους. Απορώ γιατί τους τα έβαλε σε χάρτινα κυπελλάκια. Μήπως για να βλέπει ο κόσμος ότι ΔΕΝ πίνουν; Το ότι ήταν μια ώρα και κάτι μέσα στο μαγαζί με τις στολές στο μπαρ χωρίς να πρόκειται για έλεγχο δεν ήταν από μόνο του προκλητικό; Αντε τώρα να τύχει εκείνη την ώρα συμβάν… Ελλάς το μεγαλείο σου! Δεν έχουμε που δεν έχουμε αστυνομικούς για φύλαξη των πολιτών και οχήματα για να βγούνε στους δρόμους, κάποιοι παίζουν με την ασφάλεια και τη νοημοσύνη μας» δήλωσε χαρακτηριστικά  ο καταγγέλλων.

Αξίζει να θυμηθούμε τι είχε δηλώσει πριν λίγες μέρες ο Αντιπροέδρος της ΠΟΑΣΥ, Σταύρος Μπαλάσκας,  που έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, για διάλυση της Άμεσης Δράσης «29 περιπολικά σε ολόκληρη την Αττική ενώ έπρεπε να βγάζουμε 70 τουλάχιστον… Ελάχιστα είναι τα περιπολικά της Άμεσης Δράσης στην Αττική των 5 εκατομμυρίων πολιτών, ανύπαρκτες οι πεζές περιπολίες, τεράστια τα προβλήματα υλικοτεχνικής φύσης. Το υπουργείο κάνει λόγο για μείωση της εγκληματικότητας. Όχι η αστυνομία.»

Και εμείς ρωτάμε: Αυτά τα ξέρει ο κ. Μπαλάσκας για το κύτταρο της αστυνομίας; 

Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε ότι δεν μιλάμε γενικά για την Άμεση Δράση που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες με τα «όπλα» που διαθέτει στα χέρια της, αλλά για μεμονωμένα περιστατικά που αμαυρώνουν τη συνολική δουλειά που κάνει η ΕΛ.ΑΣ.

Να σημειώσουμε ότι δεν ισοπεδώνουμε τη δουλειά των αστυνομικών της Άμεσης Δράσης. Είναι αναμφισβήτητα από τις λίγες υπηρεσίες που δουλεύουν. Απλώς μερικοί πρέπει να σταματήσουν να κάνουν τους «σερίφηδες»!

Δέσποινα Κατακουζηνού

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ! ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ… «ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ» ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ! Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ, ΤΑ ΟΥΙΣΚΙ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΑ ΚΥΠΕΛΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤO… «ΠΑΡΕ ΤΟ ΝΤΕΦΙ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΤΟ ΚΕΦΙ» ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ! (ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ! ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ… «ΣΕΡΙΦΗΔΕΣ» ΣΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ ΜΑΓΑΖΙΑ! Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ, ΤΑ ΟΥΙΣΚΙ ΣΕ ΧΑΡΤΙΝΑ ΚΥΠΕΛΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤO… «ΠΑΡΕ ΤΟ ΝΤΕΦΙ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΤΟ ΚΕΦΙ» ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ! (ΦΩΤΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ 

Reviewed by kolompos on Μαΐου 02, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια