Τ. Βάμβουκας: Χρονιά σταθμός για το Δήμο το 2017-Πως σχολίασε η αντιπολίτευση τον απολογισμό του



Με μία μακροσκελή τοποθέτηση ο Δημάρχος Χανίων, Τ. Βάμβουκας, παρουσίασε αναλυτικά τον απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής, για το έτος 2017. Ο απολογισμός του Δημάρχου έγινε σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Χανίων.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Χανίων: «Η χρονιά που έκλεισε, το 2017, συμπίπτει σχεδόν με το μέσο της θητείας της δημοτικής αρχής και για το λόγο αυτό ο σημερινός απολογισμός των πεπραγμένων μας έχει ιδιαίτερη σημασία.

Υπήρξε μία χρονιά σταθμός για τη δημοτική αρχή, που πέτυχε σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες του Δήμου μας πολύ σημαντικά πράγματα σε όλους τους τομείς.

Στον τομέα των υποδομών ιδιαίτερα, υπερβαίνουν τα 60 εκ. ευρώ τα κονδύλια, που εξασφαλίσαμε κυρίως από ευρωπαϊκά προγράμματα μέσα στο 2017, μεταξύ των οποίων και αυτό των 8 νέων σχολικών μονάδων και του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας.

Πετύχαμε την ένταξη σε πρόγραμμα της κατασκευής του νέου Χώρου Υγειονομικής Ταφής Στερεών Αποβλήτων, ξεκινήσαμε μεγάλα έργα, όπως η ανάπλαση της παραλίας της Ν. Χώρας και το πάρκο της Αμπεριάς.

Ολοκληρώθηκαν σημαντικά συνεχιζόμενα έργα, όπως το Παλιό Τελωνείο, η ολοκλήρωση του Βιολογικού της Δ.Ε.Υ.Α.Χ., ξεκίνησε με τη βοήθεια του Δήμου, το μεγάλο έργο του κόμβου Μουρνιών με φορέα τον Ο.Α.Κ και προχώρησε σημαντικά ο σχεδιασμός μας και η προετοιμασία για τα Χανιά του αύριο».

Στην τοποθέτησή της η δημοτική σύμβουλος Νάνσυ Αγγελάκη, έκανε λόγο για έλλειψη οράματος από τη Δημοτική Αρχή και για εγκατάλειψη των περιαστικών δήμων.

Η Δημοτική Αρχή έχει τοποθετήσει χαμηλά τον πήχη υποστήριξε από την πλευρά του ο  Άρης Παπαδογιάννης. 

Ο Νίκος Παπαντωνάκης σχολίασε πως οι προτεραιότητές της Δημοτικής Αρχής είναι πως θα παραχωρήσει τις υπηρεσίες σε ιδιώτες. 

Από την πλευρά του τέλος ο  Σ. Ρίζος μίλησε για επικοινωνιακό απολογισμό του Δημάρχου που απέχει πολύ από την πραγματικότητα.

Σε ότι αφορά τα βασικά οικονομικά στοιχεία του απολογισμού 2017,  ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Mιχάλης Βλαχάκης δήλωσε:

«Ο προϋπολογισμός του 2017 εκτελέστηκε κατά 97% σε σχέση με την σύνταξή του, αποδεικνύοντας την ρεαλιστικότητα του. Από το σύνολο εσόδων, αφαιρώντας τις προβλέψεις, εισπράξαμε 72.410.000€ από τα 74.460.000€ που είχαμε προυπολογίσει.

Σε σχέση με την στοχοθεσία έχουμε αύξηση εισπράξεων ιδίων εσόδων κατά 3.303.000€ σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία της 31/12/17.

Τα ταμειακά διαθέσιμα 31/12/17 ήταν αυξημένα κατά 4.065.000€ έναντι της 31/12/16 και σήμερα το ταμειακό υπόλοιπο διαμορφώνεται στα 22.630.000€

Εισπράξαμε 1.800.000€ ανταποδοτικά παραπάνω από αυτά που είχαμε προυπολογίσει κατά την σύνταξη του προϋπολογισμού του 2017, κυρίως από τον εντοπισμό αδήλωτων τετραγωνικών. Για πρώτη φορά τα ανταποδοτικά έσοδα ξεπέρασαν τα 14.000.000€.

Συνολικά βρέθηκαν, βεβαιώθηκαν και εισπράχθηκαν 250.000 νέα αδήλωτα τετραγωνικά».

Διαβάστε την αναλυτική εισήγηση του Δημάρχου Χανίων, Τ. Βάμβουκα

Τ. Βάμβουκας: Χρονιά σταθμός για το Δήμο το 2017-Πως σχολίασε η αντιπολίτευση τον απολογισμό του 
Τ. Βάμβουκας: Χρονιά σταθμός για το Δήμο το 2017-Πως σχολίασε η αντιπολίτευση τον απολογισμό του Reviewed by kolompos on Φεβρουαρίου 01, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια