ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ! ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ! Ο ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ ΒΡΥΩΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ ΕΡΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟ. Ο ΕΦΕΤ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ ΣΟΚΟΛΑΤΟΥΧΟ ΡΟΦΗΜΑ «CHOCO SLIM». ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΕΙΝΑΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ
Τσακωτούς έκαναν Βρυώνη και Φουρθιώτη, δεν τους άφησαν να συνεχίσουν την εκμετάλλευση των τηλεθεατών πουλώντας παραμύθια για να γεμίσουν τα ταμεία του καναλιού.
Έπαιξαν με την υγεία όλων αυτών που τους βάζουν μέσα στα σπίτια τους μέσω της τηλεόρασης.
Ποιο προϊόν από εκπομπές καταγγέλλει ο ΕΦΕΤ; Την προσοχή των καταναλωτών στις ετικέτες των τροφίμων εφιστά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων ΕΦΕΤ, με αφορμή την προώθηση προϊόντος, μεταξύ άλλων και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, με την εμπορική ονομασία: «CHOCO SLIM» που επικαλείται πιστοποίησή του από τον ΕΦΕΤ ή/και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA).
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟ ΤΟ 28:00
Ο ΕΦΕΤ είχε ξαναστείλει δελτίο Τύπου ήδη από τον Ιούλιο!
∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ “CHOCO SLIM”
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίµων (Ε.Φ.Ε.Τ.), µε αφορµή την προώθηση προϊόντος µεταξύ άλλων και µέσω τηλεοπτικών εκποµπών µε την εµπορική ονοµασία «CHOCO SLIM» µε επίκληση της πιστοποίησής του από τον Ε.Φ.Ε.Τ. ή/και την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίµων (EFSA), ενηµερώνει ότι οι εν λόγω αρχές δεν πιστοποιούν ούτε εγκρίνουν τρόφιµα. Ως εκ τούτου, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε ραδιοτηλεοπτικές ή διαδικτυακές προωθητικές ενέργειες (διαφηµίσεις) προϊόντων καθώς και σε ενδείξεις επί της ετικέτας των τροφίµων, οι οποίες παραπλανητικώς και παρανόµως επικαλούνται ή υπονοούν την πιστοποίηση τροφίµων από τον Ε.Φ.Ε.Τ. και την EFSA.
Η αποστολή του Ε.Φ.Ε.Τ είναι η προστασία της υγείας και των συµφερόντων των καταναλωτών διασφαλίζοντας µε τη διενέργεια ελέγχων τη συµµόρφωση των τροφίµων που διατίθενται στην αγορά µε την κείµενη ενωσιακή και εθνική νοµοθεσία, ενώ o ρόλος της EFSA είναι η παροχή αντικειµενικών και ανεξάρτητων επιστηµονικών γνωµοδοτήσεων σε θέµατα ασφάλειας τροφίµων, οι οποίες δεν αποτελούν νοµοθετική πράξη ή είδος πιστοποίησης.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ CHOCO SLIM
ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ:
Για να πουλάνε φθηνότερα, γεμίζουν την αγορά με επικίνδυνα προϊόντα
Δε μας φτάνει η κακιά μας η μοίρα, έχουμε και τους έξυπνους που πάνε να σπάσουν την αγορά ενός προϊόντος φέρνοντας στη θέση του ένα άλλο, που ποτέ μα ποτέ δεν είχε θέση στην Ελληνική αγορά και το λανσάρουν μάλιστα και ως νέα, σύγχρονη, οικολογική, υγιεινή διατροφή, μαγική σουπερ τροφή, υπερ-ρόφημα και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Μόνο που τα προϊόντα αυτά, που συσκευάζονται τις περισσότερες φορές εδώ στην Ελλάδα, παρασκευάζονται σε τρίτες χώρες που όχι μόνο δεν έχουν νομοθεσία που μπορεί να αποκλείσει επικίνδυνες ουσίες από το προϊόν κατά την παρασκευή του, αλλά ούτε που νοιάζονται καθόλου, αφού η ζωή του πολίτη σ’ αυτές τις χώρες, δεν έχει περισσότερη αξία απο…της κατσαρίδας στον δυτικό κόσμο.
Για παράδειγμα μονάχα θα αναφέρουμε το σοκολατούχο ρόφημα με την ονομασία «ΙΑΣΙΣ σοκολατούχο ρόφημα Choccoslim», το οποίο υποτίθεται ότι αντικαθιστά φαρμακευτική αγωγή για αδυνάτισμα με ροφήματα καφέ, αλλά όπως ανακάλυψε ο ΕΦΕΤ που το απέσυρε από την αγορά και καλεί τους καταναλωτές να μην το χρησιμοποιήσουν, επειδή περιέχει τα μη εγκεκριμένα για τα τρόφιμα συστατικά «Rodiola Rosea»και «ρίζα Gonyak», τρέχα γύρευε δηλαδή τι συστατικά είναι αυτά και τι παρενέργειες έχουν στον οργανισμό του ανθρώπου, που θα τα καταναλώσει.
Όσοι έχετε κάνει την κουτουράδα και το εμπιστευτήκατε (καλά να πάθετε δηλαδή, ποιός σας είπε να εμπιστεύεστε ότι να’ναι;) καλό θα είναι να το πετάξετε ανεξάρτητα απο ποια παρτίδα του προϊόντος προέρχεται η συσκευασία του. Το προϊόν διανέμεται στη χώρα μας από την εταιρεία «Aosiasishellasmon. IKE» που εδρεύει στην Ερμού, για να μην έχετε κι αμφιβολίες.
Το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύει περίτρανα οτι πετάμε τα λεφτά μας σε οποιονδήποτε μας πουλήσει φύκια για μεταξωτές κορδέλες, άγνωστα προϊόντα που υπόσχονται θαύματα, αδυνάτισμα, ελιξίριο νεότητας, θα βγάλουμε μαλλιά κλπ. Και πετάμε τα λεφτά μας τζάμπα και βερεσέ λες και μας περισσεύουν.
Ακόμη δείχνει ότι δεν έχουμε την παιδεία να ψάξουμε στη συσκευασία να δούμε τα υλικά απο τα οποία παρασκευάστηκε το τρόφιμο και να βρούμε οι ίδιοι αν τελικά αυτά τα συστατικά επιτρέπονται στα τρόφιμα, αν είναι ασφαλή για κατανάλωση και δεν θα βλάψουν ανεπανόρθωτα την υγεία μας.
Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιαμτσίκας
με πληροφορίες από trelokouneli.gr και makeleio.gr
Διαβάστε επίσης:
Δεν υπάρχουν σχόλια