Ευθεία Αντιπαράθεση Μεταξύ Ryanair Με ΔΑΑ Και Fraport! Νέα Συνέντευξη Με Σαφείς Αιχμές Από Τον Εμπορικό Διευθυντή Της Ιρλανδικής Εταιρίας

Εννοείτε Ότι Τα Οφέλη Για Την Ελλάδα Δεν Ήταν Αυτά Που Θα Μπορούσαν Να Είναι;

Χωρίς να θέλω να ακουστώ επικριτικός, νομίζω πως η Ελλάδα θα έπρεπε να είχε περισσότερη ανάπτυξη, δεδομένου ότι το πρόβλημα βρίσκεται δίπλα της. Για τη Ryanair, δεν κάνει μεγάλη διαφορά, καθώς μεταφέρουμε επιβάτες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης. Στην Ισπανία συγκεκριμένα είχαμε μεγάλη ανάπτυξη στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη, στη Σεβίλλη, στη Βαλένθια, στη Μάλαγα, στο Αλικάντε. Πετάμε σε 24 αεροδρόμια στην Ισπανία.

Η Ισπανία, Δηλαδή, Κι Όχι Η Ελλάδα Ήταν Η Κυρίως Ωφελημένη Από Τα Προβλήματα Στην Περιοχή;

Η περίπτωση της Ιταλίας έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Εκεί η κυβέρνηση πήρε την πολύ σημαντική απόφαση να μειώσει έναν από τους φόρους της, συγκεκριμένα ένα από τα τέλη αεροδρομίων. Έτσι, μέσα σε ένα χρόνο, στην Ιταλία αναπτυχθήκαμε κατά τρία εκατομμύρια επιβάτες.

Μπορεί, Όμως, Η Ελληνική Κυβέρνηση Να Κάνει Ανάλογες Κινήσεις, Με Δεδομένες Τις Δεσμεύσεις Που Έχει Αναλάβει Έναντι Των Δανειστών Αλλά Και Μέσω Των Συμβάσεων Παραχώρησης Των Αεροδρομίων;

Μπορεί. Δείτε, για παράδειγμα, τι ισχύει στην περίπτωση του αεροδρομίου της Αθήνας, όπου έχουμε το «σπατόσημο» στα 12 ευρώ, αλλά η κυβέρνηση δίνει 9 ευρώ πίσω στο αεροδρόμιο. Όσον αφορά στην επέκταση της παραχώρησης του ΔΑΑ, αντί να υπάρχει πίεση για το χρηματικό ποσό των 2.3 δισ. ευρώ που θα καταβάλει η εταιρεία του αεροδρομίου σε βάθος 20ετίας, θα έπρεπε να υπάρχει ένας στόχος και να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στην αύξηση της επιβατικής κίνησης. Το Δουβλίνο έχει 30 εκατ. επιβάτες, επομένως γιατί όχι και η Αθήνα;

Τώρα, Ωστόσο, Δεν Μπορεί Να Αλλάξει Κάτι. Η Συμφωνία Παράτασης Της Σύμβασης Ολοκληρώθηκε…

Παρόλο που η σύμβαση για την επέκταση παραχώρησης του ΔΑΑ προχώρησε, δεν έχει ακόμα εγκριθεί από το Ελληνικό κοινοβούλιο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Εν Τω Μεταξύ, Παρότι Μειώσατε Φέτος Τις Απευθείας Θέσεις Σας Από Και Προς Την Ελλάδα, Ανακοινώσατε Νέα Δρομολόγια Από Αθήνα Αλλά Μέσω Ιταλίας.

Πράγματι ανακοινώσαμε 17 νέες συνδέσεις από την Αθήνα, 9 προς Ιταλία και 8 προς Ισπανία, όμως όλες μέσω Μιλάνο/Μπέργκαμο. Θα μπορεί, δηλαδή, κάποιος να κάνει check in για Βαλένθια και να παίρνει από εκεί τη βαλίτσα του, χωρίς να περνάει ξανά από έλεγχο, δηλαδή να περνάει transit. Αξίζει να σημειωθεί πως από τα 17 αυτά δρομολόγια, τα 11 δεν έχουν απευθείας συνδέσεις από την Αθήνα.

Μοιάζει Σαν Να Κάνετε By Pass Την Αθήνα, Μεταφέροντας Κίνηση Στη Βάση Σας Στο Μιλάνο/Μπέργκαμο. Σαν Να Θέλετε Να Ενισχύσετε Τις Πληρότητες Στα Δρομολόγια Ελλάδας-Ιταλίας…

Θα είχαμε βάλει τα συγκεκριμένα δρομολόγια απευθείας από την Αθήνα, εάν οι τιμές (σ.σ. στις χρεώσεις του αεροδρομίου) ήταν εντάξει. Οι τιμές, όμως, δεν είναι εντάξει, επομένως τα δρομολόγια θα γίνουν όλα μέσω Μπέργκαμο. Δεν το κάνουμε για να ενισχύσουμε την πληρότητα των πτήσεων καθώς είναι ήδη στο 95%. Ξεκινήσαμε τις πτήσεις από Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό, σαν τεστ, αρχικά με 10 δρομολόγια μέσω Ρώμης. Από το Μπέργκαμο, όμως, πραγματοποιούμε 82 δρομολόγια, επομένως υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο ανάπτυξης. Διαπιστώσαμε πως μπορούμε να συνδέσουμε 300 δρομολόγια, επομένως ξεκινήσαμε με αυτές τις 25, ενώ οι επόμενες θα είναι από/προς τη Γερμανία από το Μπέργκαμο. Δεν θα είναι το ίδιο με έναν κόμβο (hub) της Aegean , αλλά θα έχει εποχικό χαρακτήρα, ανάλογα με τη ζήτηση. Η καλοκαιρινή περίοδος δρομολογίων θα φθάνει ως τις αρχές Νοεμβρίου. Στη συνέχεια θα εντάξουμε περισσότερα αεροδρόμια.

Κατά Καιρούς Έχετε Αναφερθεί Σε Σειρά Άκαρπων Επαφών Με Υπουργούς Και Επιστολές Που Δεν Απαντήθηκαν Ποτέ. Σκεφθήκατε Να Ζητήσετε Συνάντηση Με Τον Ίδιο Τον Πρωθυπουργό;

Αν συναντούσαμε τον κ. Τσίπρα, προφανώς θα είχε μια ιδιαίτερη, συμβολική αξία, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο θα είχε αποτέλεσμα. Έχουμε κάνει, κατά καιρούς, συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και από τις δύο προηγούμενες κυβερνήσεις. Όλοι τους μας άκουσαν, όμως, πολύ λίγοι απάντησαν στα γράμματά μας.

Η Επέκταση Της Σύμβασης Παραχώρησης Του Αεροδρομίου Της Αθήνας Και Η Ανάληψη Της Διαχείρισης 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων Από Τη Fraport Αλλάζουν Τα Δεδομένα. Εκτιμάτε Ότι Θα Επηρεάσουν Θετικά Την Τουριστική Κίνηση Προς Ελλάδα Όπως Υποστηρίζουν Πολλοί;

Νομίζω πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και πως ο κ. Τσίπρας και ο κ. Σταθάκης δεν είχαν επιλογή. Νομίζω, όμως, πως υπάρχει επιλογή τώρα όσον αφορά στην επέκταση της σύμβασης του ΔΑΑ και πως θα πρέπει να γίνει διάλογος ανάμεσα στο ΔΑΑ και την κυβέρνηση, ώστε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στον στόχο της επιβατικής κίνησης. Φαίνεται πως το χρηματικό ποσό είναι το παν σε αυτή τη συμφωνία. Όμως η αύξηση της επιβατικής κίνησης θα πρέπει να είναι πιο σημαντική.

Με Αυτά Τα Δεδομένα, Σκέφτεστε Το Ενδεχόμενο Δημιουργίας Νέων Βάσεων Της Ryanair Στην Ελλάδα;

Όσο αφορά την πιθανότητα νέων βάσεων στην Ελλάδα, θα πρέπει να δώσουμε περισσότερο χρόνο στη Fraport και στον ΔΑΑ. Εμείς, πάντως, θα αυξήσουμε σε 200 εκατ. τους επιβάτες μας ως το 2024 και θα προσθέσουμε 70 εκατ. επιβάτες ως τότε. Επομένως υπάρχει μεγάλη ευκαιρία για τις δύο εταιρίες αεροδρομίων, ώστε να εξασφαλίσουν ανάπτυξη.

Η Μέχρι Στιγμής Εικόνα Που Έχετε Από Την Τιμολογιακή Πολιτική Της Fraport;

Με τη Fraport οι τιμές έχουν ήδη αυξηθεί κατά 20% -το επέτρεψε η κυβέρνηση μέσω της σχετικής σύμβασης παραχώρησης-, ενώ πρόκειται να αυξηθούν και άλλο. Και δεν κατηγορώ τη Fraport γιατί θα πρέπει να κάνουν επενδύσεις. Όμως από τότε που ανέλαβαν, η μόνη αλλαγή στα αεροδρόμια είναι πως οι τιμές αυξήθηκαν κατά 20%…

Πηγή: Euro2Day.gr

Ευθεία Αντιπαράθεση Μεταξύ Ryanair Με ΔΑΑ Και Fraport! Νέα Συνέντευξη Με Σαφείς Αιχμές Από Τον Εμπορικό Διευθυντή Της Ιρλανδικής Εταιρίας Ευθεία Αντιπαράθεση Μεταξύ Ryanair Με ΔΑΑ Και Fraport! Νέα Συνέντευξη Με Σαφείς Αιχμές Από Τον Εμπορικό Διευθυντή Της Ιρλανδικής Εταιρίας Reviewed by kolompos on Ιουλίου 01, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια