Θωμάς Κονσολάκης: Από επιχειρηματίας… «μαϊμού – Μητροπολίτης»! Τι κρύβεται στη Νέα Μάκρη; (φώτο

Ποιος είναι ο Θωμάς Κονσολάκης, που παρουσιάζεται ως Μητροπολίτης στη Νέα Μάκρη;

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες ο ρασοφόρος που αυτοαποκαλείται ως Σεβασμιώτατος Ιλαρίων στους κόλπους της εκκλησίας καθώς ο ίδιος φαίνεται να δίνει στον εαυτό του τον τίτλο του «Μητροπολίτη Κρήτης, υπέρτιμου και έξαρχου Ευρώπης» αλλά και να παρουσιάζεται ως πρόεδρος κάποιας «ελληνορωσικής μητροπολιτικής συνόδου».

Ο… Μητροπολίτης Ιλαρίων και κατά κόσμον Θωμάς Κονσολάκης ανάγκασε μάλιστα την αρχιεπισκοπή Κρήτης να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση ξεκαθαρίζοντας πως ο συγκεκριμένος άντρας δεν εκπροσωπεί την εκκλησία αποκαλύπτοντας παράλληλα πως: «πραγματοποιεί συνάξεις σε ξενοδοχεία, αίθουσες και ιδιωτικούς χώρους, προσκαλεί ανθρώπους που έχουν προβλήματα υγείας για να τους «σταυρώσει» και δήθεν να τους θεραπεύσει, ενώ δεν έχει καμία σχέση με την Εκκλησία Κρήτης, ούτε με κάποια από τις Κανονικές Ορθόδοξες Εκκλησίες σε όλο τον κόσμο, ούτε υπάρχει Ελληνορωσική Μητρόπολη Ευρώπης ή Ελληνορωσική Μητροπολιτική Σύνοδος».

Πράγματι αν δει κάποιος τις σελίδες του εν λόγω ρασοφόρου στο Facebook θα διαπιστώσει πως τόσο το παρουσιαστικό του, όσο και οι συνήθειές του δεν θυμίζουν σε τίποτα έναν Μητροπολίτη.

Έχει βαμμένο ξανθό μαλλί και γένι και φορά συνήθως λευκό ή κόκκινο ράσο, μοιάζοντας περισσότερο με κάποιον των κοσμικών σαλονιών παρά με ιερωμένο.

Ο ίδιος εμφανίζεται ακόμη εκπρόσωπος κάποιου ιδρύματος στη Νέα Μάκρη, με το όνομα «Παναγία Θεραπεύτρια», όπου είναι και η έδρα του. Όταν το protothema.gr προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με εκπρόσωπο του ιδρύματος στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής εμφανίστηκε ο κ. Ψυχαλής, ο οποίος αυτοσυστήθηκε ως αρχιγραμματέας της Συνόδου τονίζοντας πως έχουμε καλέσει σε μοναστήρι και μάλιστα Ορθόδοξο.

Ερωτηθείς αν γνωρίζει τόσο ο ίδιος όσο και ο αυτοαποκαλούμενος Ιλαρίωνας, Θωμάς Κονσολάκης την ανακοίνωση που εξέδωσε η αρχιεπισκοπή της Κρήτης αλλά και αν έχει παρακολουθήσει τα όσα γράφονται περί θαυμάτων και »σταύρωσης» πιστών ο ίδιος δήλωσε: «Είμαστε γνώστες επ’ αυτού και υπάρχει το νομικό τμήμα το οποίο ασχολείται με το θέμα. Ο άνθρωπος (σ.σ. Ιλαρίωνας) δέχτηκε πολύ μεγάλους εκβιασμούς στην Κρήτη κατά την παραμονή του και μετά προέκυψαν τα δημοσιεύματα», είπε χωρίς όμως να θέλει να μιλήσει ανοιχτά για τα όσα καταγγέλλει

Θωμάς Κονσολάκης: Από επιχειρηματίας… «μαϊμού – Μητροπολίτης»! Τι κρύβεται στη Νέα Μάκρη; (φώτο Θωμάς Κονσολάκης: Από επιχειρηματίας… «μαϊμού – Μητροπολίτης»! Τι κρύβεται στη Νέα Μάκρη; (φώτο Reviewed by kolompos on Ιουνίου 30, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια